Matchplay Kampioenschap 2023

03-10-2023

Wat hebben we mazzel gehad met het weer! Cees mag dan goed met de knoppen van het weer overweg kunnen, maar wij hebben op de laatste dag van september toch ook voor ideaal golfweer gezorgd op een baan die er prima bijlag. Op de kleine baan werd de finale gespeeld tussen Cees Duijzer en Cor van den Heuvel. Cor wist vrij snel 3 up te komen maar daarna sloeg Cees onverbiddelijk terug waarna hij zich clubkampioen kleine baan van Almkreek mag noemen.

Op de grote baan werd er bij de heren in 2 categorieën gestreden met zowel een winnaars- als verliezersronde.

In de categorie 0,0-16,0 was de finale tussen Berend Hofman en Jeroen Kolen, die in de halve finale Ruben, de kampioen en titelverdediger van vorig jaar, verslagen had. In de finale was Berend echter een maatje te groot voor hem. Een dolgelukkige Berend zag, na al eerder in de finale van de matchplay gestaan te hebben, nu eindelijk zijn grote wens in vervulling gaan door clubkampioen matchplay 2023 van Almkreek te worden. De verliezersfinale zou gaan tussen Willem Oskam en Klaas van der Leij, maar Klaas had zich teruggetrokken, waardoor Willem, met gemengde gevoelens, tot winnaar van deze finale werd uitgeroepen.

In de categorie 16,0 -54,0 ging de finale in de winnaarsronde tussen René Mooy en Arjan Dol. Een strijd dus tussen de ervaren rot René en rising star Arjan. Hoewel de beide opponenten lange tijd weinig voor elkaar onderdeden, moest Arjan uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in de stabiel spelende René.

De strijd in de verliezersronde ging tussen Ton van Oudheusden en Marco de Vries. Omdat Marco graag aanwezig wilde zijn bij de viering van de 85ste verjaardag van zijn moeder was deze wedstrijd verplaatst naar de ochtend. De beide mannen hielden het heel lang spannend maar op hole 17 delfde Ton met aan afslag die het water inging het onderspit en ging de overwinning naar Marco. Die kreeg meteen een boeket bloemen mee om aan zijn jarige moeder te overhandigen.

Bij de dames ging de strijd tussen Liesbeth van Suijlekom en Jacorine de Graaff. Nu weten we dat Marianne Vos, de beroemde wielrenster uit Babyloniënbroek komt, maar dat Broek met 450 inwoners ook nog 2 finalisten in de Almkreek finale zou leveren is toch wel heel bijzonder. Liesbeth liep al snel uit naar 5 up, maar Jacorine wilde zich niet bij een nederlaag neerleggen en kwam nog knap terug. Uiteindelijk wist Liesbeth haar zenuwen het beste in bedwang te houden en kon juichend de overwinning op haar naam zetten en zich daarmee clubkampioene matchplay 2023 noemen.

Alle spelers die in de winnaarronde op de eerste plaats eindigden werden in de bloemen gezet en kregen een fles wijn en natuurlijk ook de wisselbeker. Ook voor de winnaars van de verliezersronde waren er bloemen, wijn en ballen en de nummers 2 gingen met wijn en een doosje ballen naar huis.

De blije kampioenen Liesbeth en Berend dankten in hun speech onder meer de weergoden en de organisatie, waarbij Liesbeth zich afvroeg of het niet mogelijk zou zijn de kampioensborden weer opgehangen en bijgehouden te krijgen. Dan de uitslag: