Natuur

Almkreek, een golfbaan op ca. 55 hectare grond, wordt met zorg beplant, ingezaaid en onderhouden waardoor beplanting, insecten en vogels een bijzondere plek hebben. Aan deze natuur- en habitatontwikkeling wordt, als onderdeel van het natuurbeheerplan, dagelijks gewerkt. Golf en natuur zijn tenslotte nauw met elkaar verbonden. Golfers willen sportief bezig zijn, maar lopend naar de bal voor de volgende slag, is er ook voldoende tijd om te genieten van de natuur op Almkreek, bijv. in de lente, de waggelende eenden met hun kuikens en in de herfst de bladeren van de bomen die prachtige kleuren krijgen. Voor veel mensen is golf daarom een aantrekkelijke sport. Men kan de 4 jaargetijden in de natuur van dichtbij meemaken.
 
Om een diversiteit aan vogels aan te trekken en te behouden werkt Almkreek samen met Natuurbeschermingsvereniging Altenatuur. In 2018 en 2019 werden al geslaagde Nationale Birdwatchingday's georganiseerd in het kader van het project 'Committed to Birds' van de NGF en Vogelbescherming, waarbij leden van Almkreek en bezoekers meer dan 40 broedvogels in de golfbaan telden. De plannen voor 2020 liggen al klaar. Zo is Almkreek begonnen met het verkopen van vogelhuisjes, welke in het voorjaar van 2020 in de baan zullen worden opgehangen.
 
Op deze manier probeert Almkreek samen met Altenatuur te bevorderen dat ook in de toekomst onze kleinkinderen kunnen genieten van ijsvogels, kuifeenden en patrijzen.

Klik op afbeelding voor vergroting.
Flora en Fauna op Almkreek