OMGEKEERDE WEDSTRIJD - VERSLAG

21-04-2024

Door Cees Duijzer

Op zaterdag 30 maart hadden we een primeur op Golfclub Almkreek. Voor het eerst in het bijna 30-jarig bestaan van onze golfclub hadden we een golfwedstrijd waar de baan in omgekeerde volgorde werd gespeeld.

Voorbeeld: je slaat van een punt in de buurt van hole 18 naar de green van hole 17. Een soort Cross Country wedstrijd, maar dan op de 18 holes baan. Best moeilijk. Je bent namelijk gewend om juist andersom te spelen dan je nu moet doen. En dat vraagt in je hoofd het omgekeerde te doen van wat je gewend bent. En de één ging daar beter mee om dan de ander. Leerzaam, hilarisch, uitdagend. Daar kwam nog bij dat de “omgekeerde wedstrijd” ook nog eens in Texas Scramble in een 4-flight strokeplay met handicap verrekening werd gespeeld. Het was dus opletten met de telling.

We begonnen de wedstrijd met prima golfweer. Met 90 mensen de baan in. Shotgun, zodat iedereen ongeveer gelijktijdig klaar zou zijn. Maar na 9 holes ging het hinderlijk regenen. Daar werd het spelletje niet leuker van. Maar eenmaal aangekomen in de brasserie, was dat snel vergeten. De meesten wisten zich nauwelijks meer te herinneren dat het had geregend. De sfeer in de brasserie droeg daar natuurlijk aan bij.

Er werd gezellig nagepraat en iedereen was het er over eens dat deze manier van door de baan gaan hartstikke leuk was. Er werden complimenten uitgedeeld aan de organisatoren van deze omgekeerde golfwedstrijd. Het drankje, het hapje en de entrecote liet iedereen zich goed smaken. Dit droeg verder bij aan de positieve sfeer in de brasserie.

En dan de uitslagen:
  • 1e: Hetty Schelle. Kees Schelle, Maja Hommel en Jeroen Hommel met netto 27 strokes 
  • 2e: Lennart Kant, Arjan Dol, Verdurme en Johannes Lock met 43 strokes
  • 3e : Paul Engelen, Ingrid Engelen, Leen Loef en Eric de Vries met 47 strokes.
De neary’s werden behaald door:
  • Op hole CC 3 door Hetty Schelle en op hole CC15 Ruud Feekes
Terugkijkend op deze dag, heeft iedereen met volle teugen genoten. Een zeer geslaagde golfdag waarbij je het oude vertrouwde van de golfbaan loslaat en met elkaar weer helemaal fris tegen diezelfde baan aankijkt. Leuk toch!

Wat mij betreft houden we deze wedstrijd in de toekomst in ons programma.

Klik hier voor alle foto's.
OMGEKEERDE WEDSTRIJD - VERSLAG

« Terug