Nieuwe leden vertellen hun verhaal

20-04-2018

Nieuwe leden vertellen hun verhaal‘Op de nieuwe ledenwedstrijd in februari vertelde Jeroen Winters mij het mooie verhaal van een liefde op het eerste gezicht, over zijn ondernemerschap en zijn passie voor koken.’
 
Het is in de ochtend van 30 augustus 1998 als de telefoon rinkelt, mijn vriend Patrick kondigt aan dat hij met een kennisje uit Nieuw-Zeeland in een half uurtje bij mij is om koffie te komen drinken. Als ik de voordeur open, blijkt dat kennisje een prachtige Zuid Koreaanse verschijning te zijn waar ik mijn ogen bijna niet vanaf kan houden. Na een uurtje te hebben zitten kletsen en een paar koppen koffie met Limburgse vlaai verder, nemen wij afscheid want ik moet nog de koffer pakken voor mijn trip de volgende dag naar Zuid-Afrika.
 
Er gaan vervolgens een paar maanden overheen, maar dagelijks spookt er maar één ding door mijn hoofd; Gina, het prachtige kennisje van Patrick die hij aan mij voorstelde.
 
Met behulp van vrienden uit Nieuw-Zeeland die ik via internet kende duurde niet lang tot ik wist waar ze precies woonde en wat haar telefoonnummer was. Vervolgens de telefoon gepakt en haar opgebeld dat ik haar niet uit mijn hoofd krijg maar dat het voor mij ook geen optie was om naar Nieuw-Zeeland te komen. Gina had hetzelfde gevoel bleek en het was liefde op het eerste gezicht van beide kanten.
 
Toen heeft Gina wellicht de moeilijkste en belangrijkste beslissing uit haar leven genomen en heeft de auto verkocht, haar baan en de huur opgezegd om een enkeltje Nederland te kopen! Op 28 december van dat jaar stond ze op Schiphol met een paar uitpuilende koffers. Dit jaar zijn wij 20 jaar samen waarvan 19 jaar getrouwd en nog nét zo verliefd als op dat ene moment in augustus… je moet maar durven en wát ben ik trots op Gina!
 
Als ondernemer ben je altijd op zoek naar dat speciale product waarmee je je kunt onderscheiden. Dat vond ik bijvoorbeeld toen ik met Gina wilde gaan golfen in Portugal en op het internet zocht naar een eventuele korting op banen. ‘Golf O Max’, een kortingsbonnenboekje van een Franse uitgever. Deze had nog niemand in Nederland die hen vertegenwoordigde en acquisitie wilde doen en zo distribueer ik alweer een paar jaar deze handige gids waarmee je een hoop geld kunt besparen in binnen en buitenland.
 
Naast www.dutch.golf ben ik ruim 30 jaar fabrikant van gereedschappen voor de installateur en dakdekker en per 1 april gestart met www.mcdutch.nl sorbet cocktails voor volwassenen.
 
Gina zit ook niet bepaald stil want als inkoop analiste bij het Europese hoofkantoor van NIKE, is zij verantwoordelijk voor de inkoop van alle eigen NIKE-winkels in Europa en Afrika. Dat dit niet bepaald een 9 tot 5 baan is blijkt wel uit het feit dat er met grote regelmaat ’s avonds en in het weekend rapporten worden geschreven om ervoor te zorgen dat collega’s de volgende dag alweer vroeg verder kunnen met deze informatie, het is één geoliede machine, ondanks dat het zo’n groot bedrijf is.
 
Tja en dan blijft er ook nog tijd over voor hobby’s! Golfen bij Golfpark Almkreek waar wij beiden lid zijn geworden afgelopen januari, reizen en lekker eten www.winter-garden.nl  want als hobbykok zie je wekelijks wel een uitdaging om leuke nieuwe recepten uit te proberen. Als ik in de keuken sta dan vult Gina haar tijd met lezen, het maken van sierraden of schilderen en tekenen.

 
Nieuwe leden vertellen hun verhaal

« Terug