Veel gestelde vragenWij ontvangen regelmatig vragen over speelrechten op Almkreek. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Je vindt ze hieronder.

Staat jouw vraag er niet bij? Stuur dan een e-mail naar info@hgegolf.nl. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie van ons.
Welk speelrecht past bij mij?
Hoe kies ik een speelrecht?

De speelrechten gaan uit van een bepaalde speelfrequentie.

SPEEL JE AF EN TOE?
Dit speelrecht met max. 20 rondes (van 9 holes) is er speciaal voor golfers die gemiddeld één keer in de maand een ronde golf van 9 holes spelen en misschien iets meer in de vakanties. Of af en toe een ronde van 18 holes.
 
SPEEL JE REGELMATIG?
Dit speelrecht met max. 60 rondes (van 9 holes) is er voor golfers die gemiddeld één keer per week een ronde van 9 holes spelen en in de vakanties iets vaker. Of af en toe een ronde van 18 holes.
 
SPEEL JE VAAK?
Dit speelrecht met max. 120 rondes (van 9 holes) is er voor golfers die gemiddeld twee keer per week een ronde van 9 holes spelen en in de vakanties iets vaker. Of ook regelmatig een ronde van 18 holes.
 
SPEEL JE HEEL VAAK?
Dit speelrecht met max. 200 rondes (van 9 holes) is er voor golfers die gemiddeld vier keer per week een ronde van 9 holes spelen.
 
En goed om te weten de looptijd van een speelrecht is 12 maanden. Blijkt je speelrecht te klein….en ben je binnen 12 maanden door je rondes heen…dan kun je gewoon een nieuw speelrecht afnemen. De rondes in dit nieuwe speelrecht zijn ook gewoon weer 12 maanden geldig.
 
Mijn verwachtte aantal rondjes zitten net tussen twee speelrechten in, wat nu?

In de speelrechten zijn kortingen voor rondes verrekend. Grote speelrechten hebben veel hogere korting per ronde dan kleine speelrechten. En aangezien je vast niet precies weet hoe vaak je gaat spelen, kan het gunstig zijn om een iets te groot speelrecht af te nemen. Dan is het ook niet nodig om heel nauwkeurig te rekenen of je nog rondes over hebt of niet. De verschillen bij de speelrechten zijn wel groot in rondes…maar worden in bedrag steeds minder groot.

Maar voor wie het heel precies wil uitrekenen.
Kun je heel goed inschatten hoeveel rondjes je in 12 maanden gaat spelen en valt dit nu net tussen twee speelrechten in?
Deel dan de prijs van het grotere speelrecht door je berekende aantal rondes. Is deze prijs per ronde lager dan de rondeprijs van het kleinere speelrecht, dan kun je beter dit grotere speelrecht kiezen. Is de rondeprijs hoger dan kun je beter het kleinere speelrecht kiezen en als de rondes op zijn, ditzelfde speelrecht voor weer 12 maanden afnemen.

Dus bijvoorbeeld: Je verwacht 150 rondes te spelen.
  • De prijs van het speelrecht max. 200 rondes = € 1.440.
  • De werkelijke rondeprijs voor jou is dan: € 1.440 / 150 = € 9,60
  • De prijs van het speelrecht max. 120 rondes = € 1.240.
  • De prijs van een ronde in dit speelrecht is: € 1.240 / 120 = € 10,33
  • (Als je meer dan 139 rondes verwacht te spelen, kun je in dit geval dus al beter voor een groter speelrecht kiezen).
Speelrecht wijzigen?
Kan ik mijn speelrecht ‘bevriezen’ als ik op vakantie ga of als ik ziek word? Of mijn rondes bij ziekte meenemen naar een volgende periode?

Nee, dit is niet mogelijk.

Natuurlijk kan er van alles gebeuren gedurende de looptijd van een speelrecht. Dit is ook de reden dat er een forse korting per ronde wordt toegepast als iemand een speelrecht met veel rondes afneemt. De risico’s van ‘niet-gebruiken’ liggen net als bij elk abonnement dat je voor een periode afsluit bij degene die het abonnement heeft afgesloten.

Binnen de golfwereld zijn er verzekeringen die sommige risico’s kunnen afdekken. Via de NGF is er een contributieverzekering: klik hier voor meer informatie.
 
Kan ik mijn speelrecht upgraden?

Het is niet mogelijk om speelrechten uit te breiden (te upgraden). Het is wel mogelijk om, op elk moment, een nieuw speelrecht af te sluiten.
 
Als ik een 20 ronden kaart afneem en de rondes zijn op in augustus, kan ik er dan nog één kopen?

Ja! Je kunt op elk moment in het jaar weer een nieuw speelrecht afnemen. De looptijd van dit speelrecht is dan weer 12 maanden. De rondes in dit speelrecht zijn dus 12 maanden geldig.
Vragen over gebruik rondes
Kan ik mijn rondes ook op de andere golfparken van HGC spelen?

Dat kan, maar niet met alle speelrechten. Op Almkreek is er een Almkreek-speelrecht: hiermee kun je alleen op Almkreek golfen. Met dit speelrecht kun je wel op alle andere HGC-golfparken spelen en introduceren tegen het gereduceerd greenfeetarief.

Daarnaast is er ook een HGC-speelrecht. Met HGC-speelrechten zijn de rondes te spelen op alle HGC-golfparken. Het HGC-speelrecht KLEINE BAAN op alle kleine HGC-golfbanen. Het HGC-speelrecht GROTE BAAN op alle HGC-golfbanen (groot en klein).
 
Kan ik met mijn rondes voor de grote baan ook spelen op de klein baan?

Dat kan! Andersom niet. Rondes van een daluren-speelrecht kunnen op de kleine baan ook buiten daluren worden gespeeld.
 
Wat als ik mijn rondes niet heb opgemaakt aan het eind van de looptijd van 12 maanden?

Als je aan het eind van de looptijd van het speelrecht het maximumaantal rondes niet hebt gespeeld, kun je rondes niet meenemen naar een volgende periode. Ze vervallen.Het maximumaantal rondes dat bij een speelrecht hoort, is bepalend voor de vaststelling van de hoogte van het speelrecht. Hierbij houden we rekening met kwantumkorting (hoe meer rondes je afneemt hoe minder je betaalt per ronde) en een loyaliteits/risicokorting (korting: bij afname en betaling aan het begin van een periode en onzekerheid over daadwerkelijk gebruikmaken van rondes). Met het kiezen van korting per ronde, accepteer je ook het risico van niet-spelen.
 
Wordt er ook bij (club) activiteiten een ronde afgeschreven?

Ja, elke ronde is gelijk. Of een ronde nu in groepsverband of tijdens een individuele ronde wordt gespeeld.
 
Mag ik mijn rondes doorverkopen of weggeven aan iemand anders?

Nee, de rondes zijn onderdeel van een persoonlijk speelrecht.
 
Wordt er een ronde afgeschreven als ik maar een deel van de gereserveerde ronde loop?

Ja, misschien vind je dit zelf niet eerlijk, want je hebt het toch niet (geheel) gespeeld. Maar doordat je een ronde hebt gereserveerd (en een deel hiervan gespeeld) was er geen mogelijkheid voor een ander om die ronde te spelen. De ronde was immers door en voor jou vastgelegd.
 
Wordt er een ronde afgeschreven als ik een gereserveerde tijd afzeg?

Hoe en wanneer je een ronde kunt reserveren en wat er gebeurt bij annuleringen, staat in de reserverings-en annuleringsvoorwaarden op de website. Deze voorwaarden kunnen worden aangepast om een eerlijke verdeling van starttijden en een efficiënt gebruik van de golfbaan te bevorderen.
Vragen over daluren
Als ik een speelrecht heb om in daluren te spelen, kan ik dan ook buiten daluren een ronde spelen?

Dit kan wel, maar dan niet via de rondes van je speelrecht. Je zult deze ronde (buiten daluren) dan als een losse ronde moeten afrekenen. Maar dan wel tegen het gereduceerd greenfeetarief.
 
Als ik een speelrecht heb om in daluren te spelen, kan ik dan ook aan activiteiten meedoen?

Ja, dit kan. Als een activiteit geheel in daluren start (alle starts van de activiteit zijn dus in een daluur), dan wordt de ronde als een ronde van je dalurenspeelrecht afgeschreven.

Als een activiteit niet of niet geheel in daluren start (dus dit geldt ook als de activiteit voor een gedeelte in daluren start), dan kun je geen gebruik maken van je rondes van het dalurenspeelrecht en zul je een losse ronde (van 9 of 18 holes afhankelijk van de activiteit) tegen het gereduceerd greenfeetarief moeten afnemen.
 
Kan ik met mijn rondes voor de grote baan ook spelen op de klein baan?

Dat kan! Andersom niet. Rondes van een daluren-speelrecht kunnen op de kleine baan ook buiten daluren worden gespeeld.
Vragen over introductiekorting en gereduceerd tarief
Als mijn rondes op zijn en ik speel een losse ronde tegen het gereduceerd greenfeetarief, kan ik mijn medespelers dan nog steeds mee laten spelen tegen het introductietarief?

Ja, het recht om golfers tegen het introductietarief (gereduceerd greenfeetarief) te introduceren is onderdeel van je speelrecht. De looptijd van je speelrecht is 12 maanden (behalve bij golfstart). Ook als je rondes ‘op’ zijn binnen de 12 maanden, loopt het speelrecht en de voordelen die daarbij horen, door.
 
Kan ik met een speelrecht kleine baan tegen gereduceerd greenfeetarief op de grote baan spelen?

Ja, en je kunt niet alleen zelf tegen het gereduceerd greenfeetarief op de grote baan spelen, je kunt ook flightgenoten introduceren tegen het gereduceerde greenfeetarief.
 
Als ik iemand wil introduceren in een daluur, krijg ik dan extra korting?

Nee. Het dalurentarief voor een losse ronde (greenfee) is gelijk aan het introductietarief. Er is geen stapeling van kortingen.
Overige vragen
Wat is de looptijd van het lidmaatschap van Golfclub Almkreek?

Als je een speelrecht afneemt, hoort daar altijd het clublidmaatschap bij. Ze zijn (verplicht) gekoppeld. Daarom is de looptijd van het clublidmaatschap ook 12 maanden; dus gelijk aan het speelrecht.

Het kan voorkomen dat je een nieuw speelrecht afneemt, terwijl de looptijd van 12 maanden van je eerdere speelrecht nog niet is afgelopen; bv als je rondes op zijn.
De einddatum voor het clublidmaatschap van Golfclub Almkreek wordt dan aangepast naar de looptijd van je nieuwe speelrecht. Er wordt alleen voor deze nieuwe periode clublidmaatschap in rekening gebracht.

Als je een speelrecht hebt van 1 januari t/m 31 december loopt je clublidmaatschap Almkreek ook tot eind december. Neem je bv vanaf 1 juli een nieuw speelrecht af – dus met een looptijd tot en met 30 juni – dan wordt je clublidmaatschap Almkreek met 6 maanden verlengd, zodat de einddatum gelijk is aan je nieuwe speelrecht. Alleen deze extra maanden worden in rekening gebracht.
 
Waarom moet ik administratiekosten betalen als ik een periode geen speelrecht afneem?

Het kan zijn dat golfers een periode niets afnemen. Dan worden golfers bij ons, bij de club en bij de NGF uitgeschreven. Weer inschrijven, op een later moment, brengt dus extra werk met zich mee. Wij vinden het logisch om extra werk, dat niet voor elke golfer nodig is, ook door te belasten aan degene voor wie dit extra werk gedaan moet worden.
 
Kan ik in termijnen betalen?

Dit kan. Dit gaat dan via automatische incasso met een opslag van 5%. Meer hierover kun je vinden op onze website bij de flyer over het speelrecht.