HANDICART WEDSTRIJD 2023

26-07-2023

Door Theo Volk

Zaterdag 17 juni 2023 was het weer zover. Wij gingen golfen voor het goede doel tijdens de HANDICARTWEDSTRIJD zodat minder valide golfers óók kunnen blijven golfen. Net als in 2022 waren de weergoden ons gunstig gestemd. Het was een zonnige, heel warme en succesvolle dag. Zowel wat spelplezier en gezelligheid betreft. Als ook de bijdrage aan het goede doel: Stichting Handicart. De golfers wisten zaterdag ongeveer EUR 1.750,-- bij elkaar te spelen en dat bedrag zal door het bestuur van golfclub Almkreek worden verdubbeld. 
 
Ondanks de voorspelde hoge temperatuur waren er toch 28 golfers die vanaf 11.00 uur de ‘strijd’ met elkaar en de elementen aan gingen. De spelvorm was greensome. Beide spelers slaan af op elke hole, kiezen daarna één bal om verder te spelen. De partner van de speler wiens bal gekozen is, slaat de tweede slag, daarna beurtelings slaan tot je hebt uitgeholed. Naast het spel was er ook zeker ruimte voor gezelligheid tijdens en na het spel. De golfers verschenen met de nodige flessen water aan de start en tijdens de wedstrijd stond tussen hole 9 en 10 een flesje koel water klaar voor de spelers die daar zin in hadden.
 
Uiteraard kende de wedstrijd ook winnaars. De prijsuitreiking werd verzorgd door de wedstrijdleiders Cees Duijzer en Theo Volk. 

Op de 3e plaats eindigden Leo Barendregt en Theo Volk. Op de 2e plaats Liesbeth van Suijlekom en Han Bok en op de 1e plaats ... Jenny van Dulst en Hans Hoekstra.
 
Nadat de golfers allemaal plaats hadden genomen op het terras om van een door het bestuur aangeboden bittergarnituur en een koele versnapering te genieten was het tijd voor de loterij, mede mogelijk gemaakt door de gulle giften van onze sponsors. Er waren veel leuke prijzen te winnen zoals een design kussen, een travelbag, flessen witte wijn, cadeauverpakkingen met producten voor de uiterlijke verzorging, waardebonnen om de auto een goede wasbeurt te geven en als hoofdprijs een mobiele airco, die door velen werd begeerd. De mobiele airco werd gewonnen door Jenny van Dulst. 
 
Al met al een geslaagde wedstrijd , die bij een volgende gelegenheid zeker meer deelnemers verdient.
 
Mede namens Cees Duijzer dank ik ALLE SPONSORS en de medewerkers van de receptie en de brasserie voor hun donaties en inzet.
 
Theo Volk,
Clubconsul van de Stichting HANDICART voor Almkreek
HANDICART WEDSTRIJD 2023

« Terug