WINNAARS MAANDBEKER 2023

23-10-2023

Zaterdag 21 oktober was de slotdag van de maandbeker - zomereditie - gespeeld op een natte baan met maar liefst 10 wintergreens van de 18. Dat zal mede de reden zijn geweest dat we met slechts 13 deelnemers aan de tee off op hole 1 zijn begonnen.
 
In de B categorie was de positie van Kees Schelle onaantastbaar, aangezien Arjan Dol als challenger verstek moest laten gaan (vakantie) maar wel een prachtig tweede plaats. Om positie 3 werd het toch nog spannend maar Nynke haar sterke ronde op zaterdag gaf haar een fraaie derde plaats in het eindklassement en dus ook een podium plek. Excuus voor de verwarring bij de prijsuitreiking maar het ontbrak aan een leesbril met juiste sterkte.
 
B categorie handicap > hcp 21
  1. Kees Schelle
  2. Arjan Dol
  3. Nynke Vos
In de A categorie kon het nog alle kanten op; Anton Kuijntjes, Dik Vink, Max Vos en Wim Schipper deden alle 3 een gooi naar plek 1. Anton kon in het zicht van de haven plots niet meespelen en Wim Schipper zag zijn golftas deze zaterdag op hole 4 het ruime sop kiezen (windvlaag tas in de sloot) maar kon met wat hand en spandiensten zijn ronde voorzetten. Dik Vink was helemaal “los” met een ronde 36 = level par op de eerste 9 deed hij een serieuze poging opnieuw met die beker naar huis te rijden.

Uiteindelijk was het Jan Ruis die de dag winst wist te pakken met een knappe ronde vanaf de rode tees, hierdoor miste Dik 1 punt. Wim Schipper bleef hierdoor 1 en er eindigde 3 deelnemers op een gelijk aantal punten zijnde Anton Kuijntjes, Dik Vink en Max Vos. Op basis van persoonlijke (laagste) handicap pakte Anton een knappe tweede plek en moest Dik Vink genoegen nemen met positie 3.
 
A categorie handicap < hcp 21
  1. Wim Schipper
  2. Anton Kuijntjes
  3. Dik Vink
Alle deelnemers kregen zaterdag een doosje ballen aangeboden en na afloop was er voor elke flight een portie bitterballen i.p.v. golfballen. De prijzen voor de winnaars in beide categorieën zijn beschikbaar gesteld door Dutchgolfclubfitter in Gorinchem (Maarten Fokker) en nogmaals proficiat.

De wedstrijdleiding dankt iedereen voor zijn deelname en wat ons betreft graag tot de volgende keer bij de start van de maandbeker - WINTER editie - 25 november a.s.

Cees, Ria en Wim

Klik hier voor het eindklassement
 
WINNAARS MAANDBEKER 2023

« Terug