STROKEPLAY KAMPIOENSCHAP 2023

26-07-2023

Door Theo Volk

Strokeplaykampioenschappen Almkreek 2023
 
In het weekend van 8 en 9 juli 2023 zijn weer de traditionele Strokeplay Kampioenschappen van onze Golfclub gespeeld. Het weer was op beide dagen geweldig en voor een aantal spelers zeker een bepalende factor. Maar voor sommigen een extra handicap vanwege de hoge temperaturen. Behalve een krachtige zon speelde ook de hoge luchtvochtigheidsgraad op zondag een rol. Gelukkig stond tussen hole 9 en 10 de steward van dienst, klaar met een gekoelde frisdrank voor iedereen.
 
Er werd gespeeld in 2 categorieën: Categorie A hcp 0 - 19 en Categorie B hcp 19 - 54.

Op zaterdag 8 juli waren er 9 spelers in de categorie A (zonder hcp verrekening), waaronder 1 dame en 12 spelers in de categorie B (met hcp verrekening), waaronder 3 dames. Op zondag 9 juli was er in de categorie A één niet afgemelde speler minder en in de categorie B waren er 2 spelers extra.
 
Aan het einde van de eerste dag waren de onderlinge verschillen nog niet zodanig dat er al sprake was van duidelijke winnaars. Behalve dan in de categorie A Dames. Want daar was slechts 1 deelnemer. Op zondag werd er daarom nog volop gestreden voor de eindoverwinning. 
 
Tijdens de bekendmaking van de winnaars en de bijbehorende prijsuitreiking was er nog een klein incidentje. Door de wedstrijdleiding werd Wim Schipper ten onrechte als winnaar van de 3e prijs uitgeroepen in de categorie A Heren. Daar kwam zeer snel een reactie vanuit de deelnemers op en kon de fout alsnog worden hersteld met de bijbehorende excuses. Als troostprijs mocht ‘Opa’ (Wim), zoals hij door zijn flightgenoten werd genoemd, zijn doosje ballen houden.
 
De uitslag van de strokeplaykampioenschappen 2023 is:
(klik op de afbeelding voor een vergroting)

 
Hetty heeft aangekondigd volgend jaar de strijd met Monique in categorie A aan te gaan.
 
Na de wedstrijden was er een gezellig samenzijn op het terras onder het genot van een door het bestuur van Golfclub Almkreek aangeboden drankje en bittergarnituur.
 
En natuurlijk liepen de Strokeplaykampioenschappen 2023 op rolletjes dankzij de prima organisatie door Cees Duijzer, Theo Volk en Henk Admiraal.
 
Klik hier voor de foto's.
 
STROKEPLAY KAMPIOENSCHAP 2023

« Terug