CROSS COUNTRY 2023 - Verslag

31-10-2023

Al jaren organiseren wij als Golfclub Almkreek in oktober de Cross Country. Altijd spannend, want wat is het voor weer. Is het koud, nat, veel wind, warm. Vorig jaar was het prachtig warm zomerweer eind oktober. Het jaar daarvoor kletsnat en guur. Zo zag het er in de voorbereiding dit jaar ook naar uit. Maandag regen. Dinsdag buien. Woensdag, donderdag en vrijdag, een natte boel. De organisatoren van de Cross Country zaten behoorlijk in hun piepzak. Kan het nog wel doorgaan op zaterdag? En komen er nog wel deelnemers als het zo kletsnat is?

Er werd op hoog niveau onderhandeld over het antwoord op die vragen. Cees heeft drie keer het parcours moeten veranderen om te voorkomen dat de deelnemers in de modder zouden wegzakken. Lucienne heeft navenant de Cross Country kaart moeten wijzigen. Buggies werden sowieso niet toegelaten op de baan. Maar toen schakelde Cees de ‘mooi weer app’ in ... het geheime wapen van Cees om het onmogelijke mogelijk te maken. Wat het weer betreft, voor alle duidelijkheid. En kijk, het werkte fenomenaal!

Zaterdag 28 oktober werd het fantastisch golfweer. De hele dag droog en in de middag af en toe zonnig. Graadje of vijftien. Het plensde in heel Nederland. Maar op Almkreek scheen de zon.

Dit jaar deden er 112 golfers mee met de Cross Country. Zij werden in de morgen welkom geheten met een kopje koffie of thee met een appelpunt. Daarna om 11 uur de wei in. Shotgun. Wat een verrassend parcours. De afslag bij hole 11, de bielzenbak, naar de afslag van hole 5 op de kleine baan spande wel de kroon. Vanaf een uur of vier druppelden de deelnemers de brasserie binnen. Gaven hun scorekaart af aan Cees, waarna het magische tellen begon. Iedereen in spanning tot het moment dat Cees Duijzer en Henk Admiraal de uitslag bekend maakten. En die was:

Winnaars:    
  • Paul Engelen, Pim Scheffer, Jorren Bakker, Ruben van Ravens
 2e prijs:
  • Fred de Ruijter, Peter Killian, Peter Spruit
 3e prijs:
  • Simon van Puffelen, Stanley Willering, Petra Verdurme
Na de prijsuitreiking stortte iedereen zich op het stamppotbuffet en was het nog lang gezellig.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde clubdag. Dat was ook op te maken uit de geluiden die de deelnemers lieten horen. Cees Duijzer, Henk Admiraal, Theo Volk en een schare van vrijwilligers van de club, de greenkeepers en de enthousiaste medewerkers van de horeca van het park, hebben hun uiterste best gedaan om deze Cross Country tot een festijn te maken. Zowel voor de mensen die al heel lang golfen als de golfers die pas zijn begonnen. Dit was een clubdag die weer eens duidelijk maakt hoe gezellig en inspirerend het is om een golfclub te hebben waar dit zo professioneel wordt georganiseerd. Met een ruime financiële injectie van de Golfclub, het enthousiasme van de organisatoren, de service van de horecamedewerkers en vooral de spirit en gezelligheid van de deelnemers maak je met elkaar zo’n topdag!

Bestuur van Golfclub Almkreek,
Henk Admiraal en Ad Gravendeel

Klik hier voor de foto's!
Met dank aan o.a. Caroline (receptie) voor het maken van de foto's.
CROSS COUNTRY 2023 - Verslag

« Terug