REGIO KAMPIOENSCHAP OLD GRAND DAD

01-08-2023

Regiokampioenschap Old Grand-Dad op Almkreek

Op maandag 10 juli waren we als Golfpark en Golfclub  Almkreek gastheer voor het regiokampioenschap van de Stichting Old Grand-Dad. Aan deze wedstrijd mochten de beste spelers van de 16 aangesloten clubs uit de regio meedoen om via deze wedstrijd mogelijk een uitnodiging te krijgen voor de landelijke finale.
 
Op een zonovergoten dag deden in totaal 88 spelers mee aan deze wedstrijd, onder wie 8 spelers van onze eigen Golfclub Almkreek.
 
Na de ontvangst met koffie en de bekende gesuikerde appelflap en een welkomstwoord door de regioconsul Jacques Remmen en clubconsul Lex Overweter, gingen de opa’s om 12.00 uur met een shotgun de baan in. Vooraf had Cees Duijzer al uren gewerkt aan een indeling en die bleek prima te werken, zodat er vlot doorgelopen kon worden. Cees hartelijk dank voor je inzet.
 
Na binnenkomst werden de kaarten ingeleverd bij Cees en met assistentie van Joyce Lubbers verwerkt. Joyce ook hartelijk dank. In de tussentijd deden de spelers zich op het terras tegoed aan een drankje.
 
Het was leuk om te horen dat veel deelnemers vonden dat de baan er uitstekend bij ligt en erg uitdagend is. Maar wij Almkreekers wisten dat natuurlijk allang. 
 
Vorig jaar werd de regiowedstrijd, die toen op Prise d’Eau gespeeld werd, door een Almkreeker gewonnen. En wel door Ton van Oudheusden. Ook dit keer hadden we een Almkreeker als winnaar: Klaas Mulckhuyse met een score van 40 punten. Gefeliciteerd Klaas. Hij gaat onze club samen met Lex Overweter vertegenwoordigen op de landelijke finale op Rozenstein in Wassenaar op 14 augustus.
 
Een andere overeenkomst met vorig jaar was dat de loterij voor een overnachting voor 2 personen in een Bilderberg hotel ook dit jaar weer door een Almkreeker gewonnen werd en wel door Dik Boer.
 
Nu is een wedstrijd spelen natuurlijk gezellig voor al die opa-donateurs, maar waar we het in feite om doen, is om geld in te zamelen zodat we het via het ondersteunen van projecten het leven van jeugd met een beperking op het gebied van sport en spel een beetje aangenamer kunnen maken.
 
We hebben voor deze gelegenheid een project in de omgeving gezocht en gevonden in de afdeling jeugd met een beperking van Altena Road Runners in Sleeuwijk. Zij hebben net hun nieuwe atletiekbaan in gebruik genomen en kunnen voor de afdeling frame-runners een financiële bijdrage goed gebruiken.

Zowel het Golfpark- als de Golfclub Almkreek hebben in ruime mate gedoneerd aan de stichting Old Grand-Dad, waardoor het voor Jan de Vries, de voorzitter van de stichting Old Grand-Dad, mogelijk was om aan een blije afvaardiging van deze atletiek-afdeling een cheque ter waarde van EUR 2.000,- te kunnen overhandigen voor de aanschaf van een frame-runner.
 
Een leuke bijkomstigheid is dat naast de enthousiaste trainsters Lia Mak en Antoinette Maters ook kleindochter Noor van ons clublid Joop van der Meij als gebruiker aanwezig was en die zie je op bijgaande foto met de framerunner in actie.
 
Verder nog graag jullie aandacht voor het feit dat de stichting Old Grand-Dad op zoek is naar projecten om jeugd met een beperking ook van sport en spel te laten genieten. Denk je een project te kennen dat eventueel voor subsidie in aanmerking zou kunnen komen, aarzel dan niet en neem contact op met onze clubconsul Lex Overweter via overweter@gmail.com.
 
Last but not least. Voor al die projecten is geld nodig en dat wordt bijeengebracht door golfende grootvaders. Om meer projecten te kunnen ondersteunen zijn meer opa-donateurs nodig, dus geef je op via de clubconsul als opa-donateur. Of kijk eens om je heen of je een golfende opa kent die je enthousiast kunt maken om donateur te worden.

Lex Overweter
REGIO KAMPIOENSCHAP OLD GRAND DAD

« Terug