Op schoolreis

04-05-2023

Door Ad Gravendeel

Op schoolreis met het iGolfteam
 
Voor de tweede keer achter elkaar werd in 2022 ons iGolfteam weer kampioen. En daaraan is een leuke prijs gekoppeld: met het iGolfteam twee dagen golfen op de Lage Mors in Delden. Met een overnachting in het Aparthotel naast die golfbaan.

En dus trokken we op 18 april met 9 man naar Delden om onze kampioensprijs te verzilveren. Zes man in het busje van Peter. En drie man met Andre in de luxe Volvo. Soort schoolreisje. Zet negen mannen op een golfschoolreisje en je hebt lol voor 10. Dat maakt allerlei creatieve krachten los, die het golfuitje een enorme meerwaarde geeft. Als uitgelaten jonge honden storten zij zich op 2 maal een rondje 9 holes op de Lage Mors in Delden. Geen super baan, maar wel redelijk lastig. Niet in de laatste plaats omdat de lokale golfers dat groepje van Almkreek maar met argusogen gadesloeg. Maar goed: in 3 flights van 3 mannen sloegen wij ons door de 9 holes baan heen. En na afloop volgt het tweede hoogtepunt van die dag: terras in de zon, biertje en bitterballen. Met aansluitend uitgebreid dineren tot in de late uurtjes.
 
Dag 2 had onze organisator, René, 18 holes gereserveerd op Het Rijk van Nijmegen. En dat is andere koek. Het prachtige lenteweer die dag, werkte mee aan ons golfplezier. Andere flights dan op de eerste dag zorgde voor een andere dynamiek en levensverhalen tijdens het golfen. En ik had het geluk dat Peter mij van enorm handige golftips voorzag. Waarvoor dank! Ook in Nijmegen was het terras aan het einde van de 18 holes een hoogtepunt. Niet in de laatste plaats omdat bij de prijsuitreiking René het zo had georganiseerd dat iedereen in de prijzen viel. Behalve René zelf. Tenminste als je het daverende applaus dat hem op het terras ten deel viel niet als prijs, maar als welgemeend compliment en bedankje beschouwt. Nadat de wegenwacht de lekke band van Andre had gefixed en we met z’n allen hadden genoten van het voortreffelijke diner en dito bediening, trokken we weer naar huis.

Zingend en nog napratend over die twee leuke dagen. Wat is het toch fantastisch om met negen mannen een paar dagen op een golfschoolreisje te zijn. Het iGolfteam zorgt er voor dat we kampioen worden in de iGolf competitie. Slepen daarmee deze prijs in de wacht. En dan kan ik als reservespeler hiervan meegenieten. Mooi toch!

Ik zou zeggen, mannen doe je uiterste best en word ook nu weer kampioen. Dan is ons golfschoolreisje volgend jaar ook weer geregeld. En als we geen kampioen worden? Nou dan gaan we toch gewoon alsnog. Ik kijk er naar uit.
 
Klik hier voor nog meer leuke foto's.
Op schoolreis

« Terug