Annuleren van starttijden

02-02-2022

Hoe zit het ook al weer?

Nu er geen onbeperkt speelrecht meer is, krijgen we meer vragen over het annuleren van starttijden. Dus goed om de regels voor reserveren en annuleren (en de reden voor deze regels) weer een keertje toe te lichten.
 
Een golfbaan heeft elke dag een beperkt aantal starttijden voor golfers (starts). Het is daarom belangrijk dat iedereen zorgvuldig met het reserveren (en annuleren) van deze starttijden omgaat. Reserveringen die niet tot echte starts leiden verminderen immers de mogelijkheid van andere golfers om te kunnen reserveren. En veroorzaken onnodig omzetderving bij het golfpark.

Als golfpark gaan we uit van goede bedoelingen en overmacht (bij annuleringen). Dus annuleringen worden niet als een ronde van het speelrecht afgeschreven. Maar we monitoren het aantal annuleringen, en het moment van annuleren, maandelijks. En ook bij reserveringen houden we bij of golfers wellicht wat creatief met reserveringsregels omgaan, om zo het maximum aantal openstaande boekingen te omzeilen.
 
Als het golfpark van mening is dat een golfer onzorgvuldig omgaat met reserveren en annuleren van starttijden dan kunnen er sancties worden ingesteld. Dit klinkt streng, maar ons doel is echt om de baan voor iedereen even toegankelijk te houden. De regels zijn niet in steen gebeiteld en als de speelbaarheid erom vraagt, zullen we de regels weer aanpassen.
 
Meer lezen, klik hier.
 
Annuleren van starttijden

« Terug