20 JAAR FOREBODE INGEBONDEN

14-12-2023

Leden van het eerste uur van Golfclub Almkreek weten vast waar ik het over heb. Voor de nieuwkomers wil ik in het kort hier wat over vertellen.

Arie en ik zijn lid geworden van Golfclub Almkreek in 1995, toen de golfbaan nog moest worden aangelegd. We werden ontvangen in een boerenschuur, nu Party Center, waar nog koeien op stal stonden en een provisorische GREEN was nagebootst. De kleine Par 3 baan (6 holes) was bijna klaar voor gebruik.
 
Al snel werd er gekozen voor een informatieblad naar de leden. Een clubblad. En op de eerste ledenvergadering  van 26 juni 1996 is het clubblad geboren. We noemden het: de ForeBode. Ik werd gevraagd om in de redactie van de ForeBode te komen. En dat heb ik bijna 20 jaar met veel plezier gedaan.
 
Het clubblad verscheen 5 x per jaar. De omslag was een ontwerp van grafisch ontwerpster Inge Schaap en Tom Bouman. Ieder jaar kreeg de ForeBode een andere omslag. Met veel plezier heb ik adverteerders benaderd, zodat het clubblad zichzelf kon bedruipen.
 
Het blad stond boordevol informatie over het wel en wee van onze golfbaan en onze golfclub, zoals:
  • Informatie over de aanleg van de baan.
  • De wedstrijdkalender voor het hele jaar.
  • Uitslagen van wedstrijden, Hole-in-one’s of Albatrossen.
  • Interviews door Ria de Reizende reporter, bijvoorbeeld met Alan Rijks, de golfbaan architect, Job Verschoor, de baaneigenaar, de voorzitter en nog vele anderen. 
  • Verslagen van golfvakanties door onze leden in binnen- en buitenland. 
  • En nog veel meer. 
In 2013 zijn we gestopt met het papieren clubblad. Dit om met de tijd mee te gaan. Het papieren clubblad werd vanaf 2013 digitaal op de website geplaatst.
 
Ik heb alle jaargangen van onze ForeBode in mijn archief thuis liggen en vind dat dit bij de golfclub thuis hoort. Samen met Fientje Bax heb ik besloten om de papieren ForeBodes te laten inbinden in boekvorm. Fientje wist een adres voor een drukkerij en zij heeft gezorgd dat we nu een paar mooie boeken hebben (A5 en A4 formaat) met alle informatie van de eerste bijna 18 jaar Golfclub Almkreek.
 
Zeer waardevol dus.
 
Deze boeken hebben Fientje en ik aangeboden aan het bestuur van Golfclub Almkreek. Het bestuur heeft besloten de boeken bij diverse wedstrijdtafels neer te leggen, zodat leden die daarvoor belangstelling hebben, deze boeken kunnen inkijken. Coördinator hiervoor is Cees Duijzer.

Ik hoop dat heel veel leden hiervan gebruik zullen maken.
Leuk om oude herinneringen op te halen of informatie over vroeger terug kunnen vinden.
 
Wees er zuinig op.
 
Veel leesplezier!
Ria van Bennekom
20 JAAR FOREBODE INGEBONDEN

« Terug