Leuke Golfweetjes of Ideetjes - Maart

22-02-2024

Golf is een moeilijke sport
Golf is de moeilijkste sport ter wereld. Je krijgt het nooit echt onder de knie. Net op het moment dat je denkt: “ik kan het,” krijg je te maken met een golf van tegenslagen die je hardnekkig weigert misslagen te noemen.
Stelling van topgolfer Ben Crenshaw

Een golfer is een arme stakker
De toegewijde golfer is een arme stakker die een hoop heeft geleerd over putten, net zoals een slachtoffer van een lawine een hoop heeft geleerd over sneeuw.
Van golfschrijver Dan Jenkins

Green lezen
De green lezen is als het lezen van de kleine lettertjes in een contract. Als je dat niet nauwgezet doet, raak je in moeilijkheden.
Letterkundige Claude Hamilton

Hole-in-one
Een lid van de golfclub van mijn man rende, nadat hij in zijn eentje een oefenrondje had gemaakt, terug naar het clubhuis en riep opgewonden uit: “ik heb net een hole-in-one geslagen op hole zeventien en ik heb de bal er in laten zitten als bewijs.
Bron: Mrs. K. Plowman in Golfgeschenkenboekje

Fluffy
Een fluffy is een slag waarbij de club de grond raakt achter de bal. Hierdoor dribbelt de bal niet meer dan 1 of 2  meter vooruit. Een meer wijd verspreide benoeming door golfers van zo’n fluffy is: “Oefenswing”.
Bron: Golfing ADuffer’s dictionary in Golf Quotations

Wijze raad voor de golfer
Wanneer een golfer kiest voor competitie, moet hij (zij) geloven dat hij (zij) wint. Winnaars en verliezers in het leven zijn dat helemaal uit vrije wil, maar alleen de winnaars geven dat toe.
Bron: Boek ‘Golf is not a game of perfect van Bob Rotella
Leuke Golfweetjes of Ideetjes - Maart

« Terug