Maandbeker Royal Almkreek

21-10-2024

Beste Maandbeker deelnemers,

Hierbij een kort verslag van de spannende laatste strokeplay wedstrijd in 2 poules op de Royal Almkreek waarbij de hoogste score bij 4 van de mogelijk 7 wedstrijdpunten tellen voor het eindklassement.
 
Allereerst aan iedereen een woord van dank voor zijn deelname want zonder deelnemers geen wedstrijd, dus leuk dat je deze zomer ook weer heb meegedaan!
 
De spanning was voelbaar op de golfbaan toen de laatste strokeplay wedstrijd van het seizoen zaterdag 19 oktober van start ging. In poule A ontspon zich een nek-aan-nek race tussen de koplopers. Ervaren speler Arjan Dol deed niet mee en kon zijn podium positie niet verdedigen, hij zag zijn voorsprong slinken toen Hebert Bloembergen er met de winst vandoor ging en Wim Schipper door een tweede plaats in het eindklassement doorschoof. Het bleef spannend want de top 3 stond heel dicht bij elkaar met uiteindelijk 1 punt per persoon verschil.

Wim Schipper nummer 1 (tweede jaar op rij), Arjan Dol (tweede) en een knappe derde plaats voor Jan Ruis; allen proficiat en de prijzen zijn gesponsord door Dutchclubfitter in Gorinchem.
 
Poule B kende een geheel onverwachte ontknoping. Het kon daar echt nog alle kanten op met positie wisselingen en uiteindelijk bleek de dag score het resultaat dusdanig te beïnvloeden dat sommige prijswinnaars verbaasd waren. In een zinderende finale wist Bert van den Braassem op de laatste dag met een overwinning de winst en de beker naar zich toe te trekken.
Bert van den Braassem nummer 1, Johannes Lock (tweede) en een knappe derde plaats voor Kees Schelle (na zijn blessure); allen proficiat en de prijzen zijn gesponsord door Dutchclubfitter in Gorinchem.
 
LET OP! Deze strokeplay opzet hanteren we voor de zomermaanden met een handicap split op 24. De wedstrijdcommissie heeft besloten de winter editie te doen op basis van stabelford en alle deelnemers in dezelfde klasse dus 1 poule. 
 
Eind november gaat de winter editie van start en de inschrijving is per vandaag open, alle deelnemers nogmaals dank voor je deelname; graag tot de volgende keer, Cees en Wim.
 
Klik hier voor de eindstand.
Maandbeker Royal Almkreek

« Terug