Kampioenschap Matchplay 2024

23-09-2024

Beste matchplayer,
 
Golf op zich is een mentaal spelletje, het zit voor een groot deel tussen je oren, dat weten we allemaal, maar bij matchplay speelt die mentale instelling wel erg sterk mee en het is vaak moeilijk om daarmee om te gaan.
 
Een klein half jaar geleden zijn we met 64 deelnemers aan het Almkreek Clubkampioenschap Matchplay 2024 begonnen en uiteindelijk bleef op zaterdag 21 september de crème de la crème over bestaande uit acht deelnemers die naast het feit dat ze heel goed kunnen golfen ook over die juiste mindset beschikken.
 
Bij de dames was dat de finaliste van vorig jaar Jacorine de Graaff, die toen nog het onderspit tegen Liesbeth van Suijlekom moest delven, die het nu op moest nemen tegen Fientje Bax. Dat werd, zoals verwacht, een spannende partij die pas op hole 17 beslist werd. Waarschijnlijk heeft de ervaring van vorig jaar haar geholpen want Jacorine versloeg Fientje en mag zich dus clubkampioen matchplay van de dames van Almkreek noemen. Leuk was om te horen uit de mond van de waardige verliezer Fientje dat ze in Jacorine een terechte kampioen ziet.
 
Bij de heren in de categorie 0 tm 19 ging de strijd tussen Ruben van Alten en Philip den Haan. Helaas voor Philip, die de dag tevoren nog de halve finale tegen Remi Nouwens gewonnen had, had Ruben een erg goede dag en was daarmee tijdens de finale een maatje te groot voor hem. Ruben mogen we dan ook feliciteren met het feit dat hij zich clubkampioen 2024 bij de heren mag noemen.
 
In de categorie 19 tm 54 ging de finale tussen Ton Leijtens en Joop Strikwerda. Helaas voor Ton had hij een van zijn mindere dagen en daar maakte Joop met zijn degelijke spel handig gebruik van en werd daarmee clubkampioen in zijn categorie.
 
Op de kleine baan moesten Gijs Honcoop en Riko van Kooten samen uitvechten wie er clubkampioen kleine baan zou worden. Ze hebben er een zenuwslopend duel van gemaakt dat uiteindelijk met 1/up in het voordeel van Gijs uitviel, die zich dus met trots clubkampioen kleine baan matchplay 2024 mag noemen.
 
De clubkampioenen gingen naast de wisselbeker naar huis met een prachtige bos bloemen en een mooie fles wijn, terwijl de runners-up naast een mooie fles wijn ook nog 2 doosjes ballen meekregen.
 
Bijzonder was het om te merken dat het voor sommige deelnemers een eerste kennismaking met het fenomeen matchplay was, maar ook een eerste kennismaking met andere spelers binnen onze vereniging.
 
Als die kennismaking naar meer smaakt dan zou ik zeggen ga meedoen met een of meer van de 12 wedstrijden die Cees per week organiseert.
 
Vriendelijke groet,
Henk en Lex
Kampioenschap Matchplay 2024

« Terug