Greenkeepers Revenge 2024

18-09-2024
Op zaterdag 14 september 2024 hadden we weer een gezellige clubdag van Golfclub Almkreek, met als thema: Greenkeepers Revenge

Een grappige naam voor inderdaad iets grappigs. Het hele jaar lopen wij de greenkeepers in de weg als zij aan het maaien, zanden of egaliseren zijn. De meesten van ons houden daar rekening mee en geven ruimte aan de greenkeepers zodat zij hun werk kunnen doen. Maar je ziet toch heel vaak dat de greenkeepers even stoppen met hun werk zodat de golfers rustig hun balletje kunnen slaan. Ik weet niet hoe de gemiddelde greenkeeper dat ervaart, maar ik kan mij voorstellen dat hij van binnen wel eens gromt en sputtert.

Vandaar dat we 1 dag in het jaar de greenkeepers de kans geven “wraak” te nemen op de golfers door het hen moeilijk te maken door allerlei hindernissen in de baan aan te brengen. En die ene dag was zaterdag 14 september. En we noemen dit dan de “Greenkeepers Revenge”.
 
We liepen de eerste 9 holes in flights van 4 en speelden Texas Scramble-Strokeplay. Dus ook uitholen is het devies. Bij elke hole hadden de greenkeepers een verrassing voor ons in petto. Soms bij de afslag. Soms op de fairway. Soms op de green. Het zag er prachtig en lastig uit. Maar ook hilarisch. Wie heeft dit allemaal bedacht? Cees Duijzer is een half jaar bezig geweest met het verzinnen van leuke hindernissen die gezamenlijk met de greenkeepers zijn aangebracht. Cees en de greenkeepers verdienen een enorm compliment voor de creativiteit waarmee zij dat hebben gedaan en de tijd die ze er hebben ingestopt.
 
Maar laten we even een paar holes langslopen om een indruk te krijgen van hoe de baan er zaterdag 14 september uit zag: op de tee van hole 1 moest je over hoge strobalen afslaan. Eenmaal op de green beland, kon je via een hindernis maar op één manier uitholen. Zo moest je op een volgende hole zittend op een stoel afslaan en op de green  aangekomen over een balk chippen om te kunnen uitholen. Op een ander hole moest je met een tennisracket afslaan. Dat viel nog niet mee.  Op een volgende hole stond een groot netwerk waar je over moest afslaan. De vlag stond in de bunker en daar moest je putten.
 
En wat te denken van een green vol geprikt met tees. Probeer daar maar eens een goede putt te maken. Naast de green van hole 6 stond een grote tractor met veel lawaai te draaien. En bij onze vierde poging om te putten hadden we pas door dat een grote bladblazer op die tractor dit verhinderde. Hole 7 had ook een hindernis op de green.  Op hole 8 moest je met de putter afslaan. Dat gaf de nodige problemen.  Op hole 9 was de afslag zo geplaatst dat je met een extra slag op de fairway kwam of heel gewaagd over de hoge bomen moest slaan. De green stond vol hindernissen.

Al met al, we hebben gegolfd, gelachen en genoten. En op sommige holes raakten we gefrustreerd.
 
Op deze gezellige clubdag werd ook goed voor de interne mens gezorgd. We gingen vanaf 10.00 uur na een kopje koffie met appeltaart, met 60 deelnemers de baan in. Voorzien van een baandrankje, een broodje en twee consumptiebonnen. Blij gemaakt door een heerlijk zonnetje, liepen we de eerste 9 holes. In de baan werden we getrakteerd op een heerlijke wrap en een schrobbelaar. Bij binnenkomst was het nagenieten op het terras. Voor elke flight was er een bittergarnituur. En daarna nog een goed gevulde borrelplank.
 
En dan natuurlijk de prijsuitreiking. Welke flights hadden de hindernissen het best doorstaan?
  • De eerste plaats was voor de flight van Ellie en Aart Groeneveld en Gonnie van Kessel en Theo Volk.
  • De tweede plaats voor de flight van Fred en Lia de Ruijter en Frank en Tineke Vermonden.
  • En de derde plaats voor de flight van Martijn Verhoeven, Iris Poelman en Marc en Rosemarie Folmer
Wat verder nog leuk is om te vermelden. De flight van Ria en Arie van Bennekom, Adrienne van der Giessen en André Dubbeldam, vielen met hun vierde plek net buiten de prijzen. Op zich niet bijzonder, ware het niet dat zij met hun flight de “Revenge” qua leeftijd hebben gewonnen. Met z’n vieren tikken zij de 319 jaar aan. Wat neerkomt op een gemiddelde van 79 jaar en 9 maanden. Met uitschieters naar boven en beneden. Fantastisch! Wat maar weer eens bewijst dat je kunt blijven golfen tot op hoge leeftijd en dat het je fit en gezond houdt.
 
Was het gezellig? Was het leuk? Was het verrassend? Als je de foto’s van die dag bekijkt (klik hier), weet je het antwoord!

Ria van Bennekom en Ad Gravendeel
 
Greenkeepers Revenge 2024

« Terug