24e NGF Bird Watching Day

22-05-2023

Zaterdag 6 mei jl. was het weer zover, de jaarlijkse vogeltelling op het golfpark. Een samenwerking van natuurbeschermingsvereniging Altenatuur en Golfpark Almkreek. Met zo’n vijftien enthousiastelingen en twee begeleiders gingen we op pad.

Dit was letterlijk een uitstapje voor vroege vogels, aangezien we om 5.00 uur verzamelden. Na de koffie en een worstenbroodje, uitstekend verzorgd door het golfpark, konden we starten met de telling.

De opbrengst van de dag bestond uit 55 soorten vogels*. De huismus, roodborst en fazant werden afgewisseld met een koekoek van heel dichtbij. Een groene specht verraadde haar aanwezigheid door haar lachende roep. Bijzonder om te vermelden: dit is het jaar van de scholekster en hiervan mochten we meerdere broedpaartjes op het golfterrein waarnemen. Ook de vaste bewoner in de schuur, de kerkuil, werd gezien. Tevens hoorden we acht zingende kleine karekieten. Deze dankten we aan de diverse waterpartijen met rietkragen op het golfpark. Wie weet is het mogelijk om in de toekomst bij deze waterpartijen een steile kant te realiseren, zodat ook een ijsvogel een vaste bewoner van het golfterrein wordt.

Na de telling stond er ook nog een heerlijk ontbijt klaar. Het was goed georganiseerd en erg gezellig. Kortom, zeker voor herhaling vatbaar!
 
Met vriendelijke groet,
 
Namens natuurbeschermingsvereniging Altenatuur,
Niels van Pelt

*Note van Almkreek: er zijn ca. 60 soorten vogels in de baan. Op het tijdstip dat de vogeltelling plaats vond waren bijv. de Kwikstaartjes, Steenuiltjes en IJsvogeltjes nog 'niet wakker'.


 
24e NGF Bird Watching Day

« Terug