Woensdag Herenochtend - 9 holes

23-11-2017 | Mijne heren,
 
Als ik zo eens naar buiten kijk, dan hebben we gisteren toch wel erg geboft met dat heerlijke weer. Volgens mij deed het niet onder voor het weer dat Cees en Toon gehad moeten hebben in Portugal :-)
 
Ja mensen het is gelukt op met een verandering van spelvorm de nodige reuring in de gelederen te brengen zowel voor als na de wedstrijd. Natuurlijk waren er gelukkig opmerkingen dat de door mij gehanteerde definitie van Vierbal niet juist was en kwamen er nog 6 andere definities op tafel maar die hebben we maar naast ons neergelegd. Ik beloof jullie jongens dat we volgende week weer ons vertrouwde spelletje gaan spelen maar dan wel met de toevoeging dat er putts geteld moeten worden en dat dat er uiteraard een prijs is voor de beste putters, dus met het minste aantal putts. O ja, dan weet je het alvast, zet die putts in het grijze vak van je scorekaart zowel die van de speler als de marker.
 
Voor ik verder ga met de wedstrijd nog even het volgende:
Zoals ik jullie vorige keer al meldde is de vereniging sterk groeiend en lopen er veel beginnende spelers rond die zich of nog niet op de grote baan wagen of er zich toch niet helemaal senang voelen. Ook is er bij velen een gebrek aan kennis wat betreft de golfetiquette en de golfregels. Nu lijkt het me leuk om samen met een stel ervaren golfers deze mensen aan de hand te nemen en wegwijs te maken en meer golfplezier te laten ervaren. Ik heb Cees al in zijn oor gefluisterd dat we misschien zijn vrijdagmiddagwedstrijd voor dat doel zouden kunnen gebruiken. We geven die wedstrijd dan een speciale naam en betekenis. Uiteraard heb je dan die ervaren golfers nodig en dus hierbij mijn oproep. Lijkt het je leuk om dit te doen, meld je dan even bij mij. Wie weet krijgen we het van de grond.
 
Dan terug naar de wedstrijd, waar we een reguliere dinsdagspeler, Adri Boele, mochten begroeten die eens kwam proeven aan de onze herenochtend. Hopelijk is het hem bevallen ondanks het feit dat hij bij deze Vierbal aan mij gekoppeld was. Graag tot een volgende keer Adri!
 
Met 4 flights van 4 en een van 3 gingen we de baan in. Uiteraard gaat een flight van 4 langzamer dan een van 3 maar in dit geval ging hadden we veel last van bladeren op de baan en vrij hoog gras waardoor er veel gezocht moest worden en veel ballen desondanks niet gevonden werden. Al met al konden we voor half twee toch de prijswinnaars bekend maken en aan ons broodje kroket beginnen.
 
Dan de uitslag:
De neary stond op hole 8, maar hoewel het gaatje groot genoeg was, bleek toch de wintergreen te klein, dus geen neary. De second neary op hole 5 werd al in de 1e flight gescoord en wel door Perry met een bal die 2 cm naast de pin lag. Prachtig maar zeer demotiverend natuurlijk voor de rest.

Dit maal konden we 3 teams gelukkig maken met ballen:
  • Op 3 met met 21 stf Floor en Jan
  • Dan hadden we 2 teams met beide 23 stf en moest de playing hcp de beslissing brengen: op 2 Cor en Sape met 23
  • En de winnaars ook met 23 Perry en Jan Hogendoorn. Die dit keer geen fles wijn kregen omdat die nog achter slot en grendel lag en ze er anders toch maar ruzie om gemaakt zouden hebben.
Graag tot ziens!

Groet
Lex
 
Woensdag Herenochtend - 9 holes

« Terug