Steward-dag op Almkreek

01-11-2022

13 Oktober jl. waren 26 stewards van alle HGE-golfparken, Almkreek, De Breuninkhof en De Loonsche Duynen, samen op golfpark Almkreek. Als je met zoveel stewards bent is het natuurlijk ontzettend gezellig, en nuttig, om elkaar af en toe te treffen om bij te praten en van elkaar te leren. En dat hebben we gedaan.
 
En natuurlijk begonnen we met het gezellige…
Bij aankomst werd er lekker met elkaar gekletst onder het genot van een kop koffie en een hapje. En er werd kennis gemaakt met nog onbekende gezichten van de andere golfparken.
 
Daarna was het ook tijd voor het nuttige…
De stewards werden door Joris bijgepraat over de gang van zaken bij HGE : “Waar staan we nu en waar gaan we naar toe.” Een leuk kijkje in de organisatie van HGE.
Hierbij werd door Joris nogmaals aangegeven dat de stewards als “gastheer/gastvrouw” het visitekaartje van de golfparken zijn en dus een niet onbelangrijke (ofwel: zeer belangrijke) functie vervullen. Altijd goed om te horen!
 
Hierna volgde een vragenkwartiertje: vragen aan Joris. Joris gaf antwoord op de vele vragen die stewards hebben. En alle stewards hadden natuurlijk ook eigen input met een lijstje met “Tips en Tops” om onze golfparken nog aantrekkelijker te maken voor de golfers.  Hierbij konden dus ook mogelijke onvolkomenheden, op onze parken, ingevuld worden. Gewoon eerlijk je mening geven is immers belangrijk.

Achteraf, na lezing van alle op/aanmerkingen, gaf dit een realistisch beeld hoe de stewards over hun golfparken dachten. En volgens Joris een zinvolle input.
 
En natuurlijk gingen we soepel over van nuttig naar weer gezellig…
Een voortreffelijke lunch in de brasserie, waarbij ook Hans Schaap ook aanwezig was. Met daarna een ‘serieuze’ strijd tussen de stewards.

Eerst inslaan op de drivingrange om daarna een onderlinge wedstrijd over 9 holes te spelen. En er werd niet alleen om de eer (of voor de gezelligheid) gestreden. Nee, het ging echt ergens over…er viel iets te winnen: de nieuwe HGE-Wisselbeker. En natuurlijk was het voor elke steward, voor elk team, belangrijk om deze beker mee te kunnen nemen naar het eigen golfpark. Wat moest daarvoor gedaan worden? De 3 hoogste scores werden bij elkaar opgeteld en de hoogste score won.
 
Toen na afloop van de wedstrijd de uitslag bekend werd gemaakt, natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje, bleek dat Almkreek op eigen terrein gewonnen had. Dus de wisselbeker staat nu een jaar op Almkreek om de stewards daar te herinneren aan deze glorieuze overwinning. Maar was het echt glorieus of wellicht het voordeel van de thuisploeg? 

We zullen het volgend jaar weten want dan zal golfpark De Breuninkhof de steward-dag organiseren. 

Klik hier voor alle foto's van deze gezellige dag!
 
Steward-dag op Almkreek

« Terug