Old Grand-Dad’s Klaas en Ton ...

12-07-2022

Op 23 juni was op Almkreek de selectiewedstrijd  voor deelname aan de Old Grand Dad (OGD) Regiofinale Centrum-Zuid op de golfbaan Prise d'Eau te Tilburg. Hieraan deden 15 opa’s van Almkreek mee en uiteindelijk mochten er naast de clubconsul, 5 opa’s naar de regiofinale. Na een spannende wedstrijd waren dat: Willem Lubbers, Jan Aantjes, Klaas Mulckhuyse, Ton van Oudheusden en Rien van de Ven. Overigens is het hartstikke leuk om met gelijkgestemden, opa’s van onze golfclub, hieraan mee te doen. We hebben bij Almkreek inmiddels 60 opa’s/donateurs en daar kunnen er best nog wel wat meer bij.
Misschien toch een hint om je via Lex Overweter, de clubconsul voor de "Stichting Old Grand Dad", als donateur aan te melden zodat je volgend jaar met deze OGD selectiewedstrijd mee kan doen. Je steunt hiermee de "Stichting Old Grand Dad" die het mogelijk maakt dat gehandicapte kinderen ook kunnen sporten en je speelt dan een gezellige 18 holes wedstrijd met, laat ik maar zeggen, lotgenoten waarbij de kans bestaat dat je als vertegenwoordiger van de Golfcub Almkreek aan de landelijke finale van "Stichting Old Grand Dad" mag meedoen.

Op 12 juli j.l. was het dan zover. Willem, Jan, Klaas, Ton en Rien gingen samen met de clubconsul Lex vol goede moed naar Prise d'Eau om er een gezellige dag van de maken en hun beste beentje voor te zetten. Het was mooi weer en niet te warm en tijdens de selectiewedstrijd waren Willem en Jan in topvorm en dat beloofde dus wat te worden. Vooral Jan was vol overtuiging dat het ook dit jaar weer goed zou gaan en dat hij zich zeker zou plaatsen voor de finale want hij kende Prise d'Eau goed. Bovendien had hij een nieuwe golfset aangeschaft en met zijn ervaring van vorig jaar toen hij samen met Dick Boer van onze club door  wist te dringen tot de landelijke finale van "Stichting Old Grand Dad", moest het wel goed komen.

Na de koffie met iets lekkers, een welkomstwoord en de kennismaking met de flightgenoten, vertrokken we naar de startholes want om 12.00 uur was de shotgunstart.
Er deden 85 opa's mee van 15 verschillende golfclubs. Slechts de beste 10 mochten door naar de landelijke finale. Dus een kans van 1 op 8 om door te gaan. Iedereen deed z'n uiterste best om een goed resultaat te neer te zetten. De baan lag er goed bij, de greens liepen snel en het was prachtig golfweer. Voor sommige was het een vreemde baan en voor andere een bekende baan. Dat zegt echter niet alles, want het is zoals we allemaal weten, bij golfen gaat het resultaat op en neer. De vorm van de dag is ook bepalend, ook al heb je nog zo'n lage of hoge handicap.

Na afloop van de 18 holes kwamen de golfers weer terug bij het clubhuis. De een met een vrolijk gezicht en de ander met een iets minder vrolijk gezicht. Je praat dan wat met elkaar en je hoort dan wat getallen over het aantal behaalde stableford punten. Wat ging goed en wat ging er fout. Wat had beter gemoeten, enz. Al met al kreeg ik de indruk dat de meesten van onze afvaardiging niet echt tevreden waren over hun eigen resultaat en dat ze zich niet bij de eerste 10 zouden zien eindigen. Maar hierop waren er 2 uitzonderingen. Klaas Mulckhuyse en Ton van Oudheusden vonden dat ze eigenlijk niet zo slecht gespeeld hadden en niet ontevreden mochten zijn met het behaalde aantal stableford punten. Ze dachten dat ze misschien wel een kans zouden maken om bij de laatste 10 te eindigen uitgaande van het aantal punten. Klaas Mulckhuyse overigens iets minder dan Ton van Oudheusden. De gedachte van Klaas en Ton werd bewaarheid, want bij de einduitslag was Klaas met 34 stableford punten 6e geworden en Ton van Oudheusden was met 40 stableford punten overtuigend op de eerste plaats geëindigd.
 
Daarmee kwam de zegereeks van Almkreek nog niet tot een einde want door de hotelgroep Bilderberg was, als sponsor, nog een hotelovernachting voor 2 personen aangeboden en de winnaar daarvan moest komen uit de trekking van alle 85 ingeleverde scorekaarten. En ja hoor die ging ook naar Almkreek en wel naar onze verbouwereerde maar gelukkige clubconsul Lex Overweter die ondanks zijn slechte score toch met een blij gemoed thuis mocht komen.

Klaas en Ton mogen dus door naar de landelijk finale van Old Grand Dad op 9 augustus a.s. op de Golfbaan Crayestein GC te Dordrecht en mogen daar proberen, in navolging van Jan Aantjes en Dick Boer, dit jaar de naam van onze golfclub hoog te houden.

Ton van Oudheusden
Old Grand-Dad’s Klaas en Ton ...

« Terug