NIEUWE OPZET MATCHPLAY KAMPIOENSCHAP

03-05-2022

Ook dit jaar organiseren we voor de leden van golfclub Almkreek het Clubkampioenschap Matchplay, maar dan op een andere manier namelijk met een knock-out-systeem
 
Waarom kiezen we voor dit knock-out-systeem?   
 
In het poule-systeem van voorgaande jaren, waarbij we gekozen hadden voor het spelen van veel wedstrijden, kon het zo maar zijn dat je tijdens dit kampioenschap 8 keer speelde alvorens uitgeschakeld te zijn of in de finale te staan.
 
We merken echter dat, met het wegvallen van het onbeperkt speelrecht, dit poule-systeem voor velen een te grote aanslag zou betekenen op hun inmiddels beperkte speelrecht. Om aan dit bezwaar tegemoet te komen hebben we dan ook besloten het  kampioenschap dit jaar in de vorm van een knock-out-competitie te spelen, waarbij je veel minder wedstrijden speelt.
 
Dit knock-out-systeem houdt in dat je na de eerste wedstrijd die je speelt bij winst meteen doorgaat in de winnaarsronde en bij verlies naar de verliezersronde. Mocht je de daaropvolgende partij verliezen dan ben je dus na 2 wedstrijden uit het toernooi verdwenen. Mocht je erg succesvol zijn dan speel je, afhankelijk van het aantal deelnemers in jouw categorie, maximaal 5 wedstrijden in een periode van 5 maanden.
  • Spelers met handicap t/m 54 kunnen zich opgeven voor de grote baan.
  • Met handicap 30 t/m 54 kun je je ook opgeven voor 2x9 holes kleine baan.
  • Er is op de grote baan een aparte dames- en herencompetitie.
  • Er wordt gespeeld zonder handicapverrekening.
  • Je bepaalt zelf in overleg met je tegenstander op welke dag en welk tijdstip je de wedstrijden in de daarvoor vastgestelde periode speelt.
De finales zijn op zaterdag 1 oktober.

We rekenen erop dat we net als vorig jaar met minimaal 80 deelnemers van start kunnen gaan dus meld je aan op overweter@gmail.com.

De inschrijving sluit op zondag 15 mei 2022.
 
Mocht je nog vragen hebben dan kun je ons natuurlijk even bellen of mailen.
 
Met vriendelijke groet,

Wedstrijdleiding
Clubkampioenschap Almkreek Matchplay 2022

Henk Admiraal en Lex Overweter

(op de foto hieronder de winnaars van 2021)
NIEUWE OPZET MATCHPLAY KAMPIOENSCHAP

« Terug