Jeugd Nachtwedstrijd 25 november

14-12-2022

Nachtwedstrijd van de jeugdleden op 25 november 2022

Vandaag de Nachtwedstrijd, de laatste wedstrijd van het jaar. Als ik terugkijk op 2022 dan  was het weer een gezellig jaar met de jeugd. Ik heb de medals gespeeld, de jeugd begeleid met de competitie, aanwezig geweest bij de lessen, geassisteerd bij de lessen. En nu voor het laatst dit jaar, de nachtwedstrijd. Voor mij was dit ook een afscheid als jeugdcoördinator. Zeven jaar heb ik dat gedaan, maar omdat ik een drukke baan heb gekregen, moet ik hier mee stoppen. Wel een beetje met pijn in het hart, zeven jaar is tenslotte niet niks.

Maar nu dan de Nachtwedstrijd voor de jeugdleden. Altijd spectaculair om die lichtjes door de donkere baan te zien glijden. Gelukkig heeft Dick de Ruijter heel veel foto’s hiervan genomen zodat je een indruk kunt krijgen van hoe dat spektakel er uit ziet. Om een uur of drie zijn we begonnen met de voorbereidingen op het Park. Al eerder heb ik de tubes voorzien van steekpennen en de lampjes van batterijen, zodat we meteen aan de slag kunnen. Met de hulptroepen gingen we de kleine baan in om de verlichting uit te zetten. Sommige mensen keken raar op; ‘wat zijn jullie nu aan het doen?’  ‘Kom maar terug als het donker is. Dan zie je hoe de baan er in het donker uit ziet.’

Rond half vijf kwamen de eerste jeugdleden binnengedruppeld. Daarna volgden de appjes: ‘we staan in de file; we staan al een uur stil op dezelfde plaats; we komen niet op tijd’. Dan het eten maar een half uur uitgesteld. Rond half zes waren de meeste jeugdleden wel binnen. En dan met zijn allen lekker aan de frites met snacks. Om kwart over zes was iedereen echt binnen. En dan hop, de baan in. Wauw wat was het lekker in de baan. Het voelde aan als lente. We hebben de afgelopen jaren of regenbuien, of sneeuw, of vorst gehad met de Nachtwedstrijd. Soms zo erg dat je handen vastvroren aan je club. Maar dit keer hebben we zulk mooi  golfweer. Dit is nog nooit voorgekomen.

Iedereen heeft echt negen holes gespeeld. De jury, Dick de Ruijter, liep tijdens de lichtjeswedstrijd in de baan om de mooist versierde golfkar te bepalen. En om foto’s te maken. Na terugkomst in het clubgebouw was er voor iedereen nog wat lekkers te drinken. En kregen de jeugdleden allemaal een cadeau van de club. Daarna volgde de prijsuitreiking.

De prijs voor de mooist versierde golfkar was voor Annelise van Meegdenburg en de prijs voor de creatiefste versiering was voor Eli Zevenbergen, met de prachtig versierde golfclubs.

De wedstrijd werd gewonnen door twee flights: 
 • Corné Bakker, Gösta Klercq, Berend Vinckers, Dolf Nette en 
 • Hein Verberne, Eli Zevenbergen, Luca Blom, Sietse de Grunt.
Daarna werden de jaarprijzen uitgereikt voor de Medals:

Categorie 1:                                                 
 • 1ste prijs Dolf Nette
 • 2de prijs Thomas van de Wiel
 • 3de prijs Annelise van Meegdenburg
Categorie 2:
 • 1ste prijs Luca Blom
 • 2de prijs Eli Zevenbergen
 • 3de prijs Wout Nette
Categorie 3:                                                 
 • 1ste prijs Kate Bastiaans
 • 2de prijs Sophie en Fleur Kuipers
Categorie 4:
 • 1ste prijs Sietse de Grunt
Jolanda van Meegdenburg

Klik hier  voor alle andere foto's.


 
Jeugd Nachtwedstrijd 25 november

« Terug