Jan Westendorp, beoogd voorzitter

14-09-2022

We hebben een nieuwe voorzitter. Althans een beoogd nieuwe voorzitter.  Op de Algemene Ledenvergadering van 16 november zullen wij als bestuur van GC Almkreek, Jan Westendorp voordragen als voorzitter van ons bestuur. Jan is sinds vorig jaar lid van onze golfclub. Hij is een man met een enorme bestuurlijke ervaring. Onder meer heeft hij ervaring met het van de grond krijgen van activiteiten bij zijn vorige golfclub. In het kennismakingsgesprek dat wij als bestuur begin augustus met Jan hadden, concludeerden wij dat hij een prima fit heeft met ons als bestuur en past in de fase waarin wij als club op dit moment zitten. Jan ziet uit naar een effectieve samenwerking met het Golfpark en de Golfacademy, om zodoende in de samenwerking het maximale voor Almkreek te bereiken. Samen, club, park en academy.
 
Jan heeft op ons verzoek een korte introductie van zichzelf geschreven, die je hierna kunt lezen. Uit de omvangrijke cv van Jan heb ik verder een selectie gemaakt. Ik vertrouw op een vruchtbare samenwerking met bestuur, clubleden, park en golfschool. Tot de ALV van november draait Jan al volledig mee met het bestuur.
 
Jan Westendorp over Jan Westendorp
Na mijn pensioen in 2011 (65 jaar) ben ik op het Sybrook in Enschede gaan golfen, een prachtige baan, 27 holes en een gezellige herendag. Mijn echtgenote Annelies en ik golfden ook op zaterdagmiddag met een groepje, daarna borrelden en aten we op de club. Almkreek verslaat het Sybrook met het organiseren van dames-, heren- en mixed- wedstrijden. Bijna iedere dag is er wat! Ik was bij het Sybrook een 28 handicapper, maar dat haal ik nu niet meer.

We zijn drie jaar geleden weer naar het westen verhuisd, in de buurt van de kinderen en kleinkinderen. Groot-Ammers ligt voor ons het meest centraal en we wonen hier heerlijk rustig. 

We trekken er in voor-  en najaar met de caravan op uit. Meestal naar Zuid-Europa, met een grote voorkeur voor Frankrijk (ik heb frans gestudeerd en was ongeveer 10 jaar leraar frans). We zijn ook veel in Spanje, Italië en Griekenland (vroeger met de rugzak) geweest. 

Ik mis van het Sybrook, behalve natuurlijk onze golfvrienden ook de golfgym voor ouderen. Dat deed me goed. Ik heb daar het NGF-programma ‘Dedicated to seniors’ getrokken, waar dit een onderdeel van was. Dit programma is gericht op het bieden van mogelijkheden voor ouderen om zolang mogelijk te blijven golfen. Verder ben ik een enthousiast bridger, ik geef ook bridgeles.
 
Aldus Jan over zichzelf.

Ik wil daar uit zijn cv nog het volgende aan toevoegen van zaken die mij opvielen:
  • Jan is coach en mediator
  • Was wethouder in Velsen en burgemeester in Zevenhuizen-Moerkapelle en Losser
  • Vervulde een veelheid van bestuurlijke functies als voorzitter, commissaris, penningmeester en secretaris
  • Vervult nu de volgende bestuurlijke functies in: de bridgeclub Schoonhoven,  het Nationaal Zilvermuseum, het Polderbos in Molenlanden en de VVD Molenlanden
  • Verder is Jan gediplomeerd bridgeleraar en amateur fotograaf 
Ad Gravendeel
 
Jan Westendorp, beoogd voorzitter

« Terug