Het Clubleven

15-12-2022

Wie zijn wij? Wat doen wij? En wie ben jij? En wat doe jij? Dat zijn de vragen die wij als bestuur van Golfclub Almkreek ons zo nu en dan stellen. Samen zijn wij de club. De club waar je elke dag met een golfwedstrijdje mee kunt doen. En waar regelmatig ook door het hele jaar heen speciale golfevenementen  worden georganiseerd. In het voorjaar te beginnen met de Openingswedstrijd. In december sluiten we het jaar af met de Oliebollenwedstrijd.

Gaat dat vanzelf? Nee niets gaat vanzelf. Het clubleven floreert bij de gratie van onze vrijwilligers. We hebben er bij onze club zo’n veertig. Te beginnen met het bestuur: Jan Westendorp is sinds kort onze voorzitter. Dick de Ruijter gaat over het geld, hij is de penningmeester. Cees Duijzer kennen we allemaal. Hij organiseert als wedstrijdcommissaris alle wedstrijden. Hij is van ons het meest zichtbare bestuurslid. Cees doet heel veel op wedstrijdgebied samen met Henk Admiraal. Henk is het bestuurslid dat verantwoordelijk is voor alle clubevenementen op Almkreek. En ik ben de secretaris van de club. Verder zijn er die 35 andere vrijwilligers. Clubleden die mede wedstrijden en evenementen organiseren. Lucienne Bloemendaal die er onder meer voor zorgt dat we van tijd deze Nieuwsbrief krijgen toegestuurd. Coby Hoekstra is vertrouwenspersoon voor de club. Willem Hornstra is de eindverantwoordelijke van de ‘Handicap en Regelcommissie’. En dan hebben we nog de wedstrijdleiders; mensen van de Evenementen en Liesbeth van Suijlekom die de 21 Dorpenwedstrijd trekt; de mensen van de financiële controlecommissie; de leden van de Denktank. En waarschijnlijk vergeet ik nog een paar vrijwilligers. Allemaal mensen die zich als vrijwilliger inzetten om het die meer dan 800 leden op Almkreek maximaal naar hun zin te maken. Die het clubleven een wam hart toe dragen. Deze mensen doen dat omdat ze het leuk vinden. Of omdat hun plicht roept. Of omdat ze tijd over hebben. Of omdat ze het gezellig vinden om samen met anderen een prestatie neer te zetten. En eigenlijk is niet zo belangrijk om te weten waarom ze het doen. Belangrijker is dat ze het doen.

Laten we met z’n allen deze mensen koesteren en als clubleden waarderen. Het is binnenkort Kerstmis en ik wilde deze waardering ook wel eens gezegd hebben. Petje af voor onze vrijwilligers. We waarderen jullie inzet enorm.

Ad Gravendeel
Secretaris Golfclub Almkreek
 
Het Clubleven

« Terug