GOLF CLINICS NAJAAR

15-09-2022  

Golfregels, hoe zit dat nou eigenlijk in de praktijk?
 
We hebben allemaal theorieles gehad over de golfregels. We hebben ze allemaal geleerd en in een examen laten zien dat we ze kennen. Dan ga je de baan in en dan lijkt het alsof je alles weer bent vergeten. Was het nou een of twee stoklengtes? Of hoeveel strafslagen krijg ik ook alweer? Hoe ontwijk ik een hindernis? Golf is eigenlijk best een ingewikkeld spelletje. Die regels heb je wel geleerd, maar in de praktijk toepassen, dat is andere koek.
 
Daar gaan we ook dit najaar weer wat aan doen. En wij, dat zijn Willem Hornstra en Lex Overweter van de Handicap & Regelcommissie van Golfclub Almkreek. We gaan clinics organiseren voor mensen die nou eens willen weten hoe die regels in de praktijk toegepast moeten worden. Die regels werken namelijk ook vaak in je eigen voordeel. Die regels geven je ook meer rust en zelfvertrouwen in je spel. Want hoe vaak heb je je al niet laten overbluffen door een medespeler of tegenstander die de regels zogenaamd beter kende dan jij?

In die clinics gaan we een parcours op de kleine baan uitzetten met de meest voorkomende praktijksituaties. Bijvoorbeeld: wat doe je als je bal in een hindernis of bunker ligt? Of wat doe je bij een onspeelbare, ingebedde, bewogen, verloren of verkeerde bal? Om maar wat voorbeelden te noemen. 
 
We doen de clinics met maximaal 8 deelnemers per keer. Die clinics zijn gratis en duren ongeveer anderhalf uur. We beginnen 1 oktober.  De precieze data en tijdstippen gaan we nog vastleggen. Dit doen we op basis van de voorkeur van de deelnemers.
 
Onder het genot van een drankje en een bitterbal praten we na afloop nog wat na op het terras. En dat is ook gratis.
 
Dat deze clinic vorig jaar in de smaak viel, blijkt uit de positieve reacties die we kregen. Zo kregen we van één van de deelnemers de volgende e-mail:
 
De eerste clinic ‘Golfregels in de praktijk’, gehouden op de holes 1 en 2 van de kleine baan, waarbij een aantal veel voorkomende situaties uit de dagelijkse praktijk was geprepareerd. Ongeveer 30 verschillende regels werden behandeld. Het was een zeer leerzame clinic en de praktijkvoorbeelden werden duidelijk uitgelegd en toegelicht soms met verrassende oplossingen. En ook belangrijk de sfeer was ‘gewoon gezellig’ en ongedwongen. Kortom een aanrader!
 
Wij doen er alles aan om je een leuke, leerzame en nuttige ervaring te bezorgen. Dus, heb je belangstelling, meld je dan, geheel vrijblijvend, aan via overweter@gmail.com. Geef dan meteen even aan of je uitsluitend in het weekend kan of dat werkdagen geen probleem voor je zijn.
 
Namens Handicap- en Regelcommissie van Golfclub Almkreek
Lex en Willem
GOLF CLINICS NAJAAR

« Terug