GOLF ALS MEDICIJN

21-12-2021

Na een heupoperatie is het niet meer mogelijk om nog te hockeyen, dus Boukje kiest bewust voor golf, iets met een balletje en lekker buiten in weer en wind. Vanwege het jaarlijks ‘familie toernooi’ heeft Boukje al aan deze ‘sport’ kunnen proeven en is in bezit van het GVB.

Boukje doet aan veel mee, zoals de vele wedstrijden van Cees, de damesavond, de maandbeker en is er geen wedstrijd dan loopt Boukje gewoon alleen.


“Hockey voelt als mijn natuurlijke habitat”

Boukje groeit op in een warm sportief gezin waar sport centraal staat en vrijwilligerswerk rondom sport een vanzelfsprekendheid is. Ze begint op haar 4e met hockey en vierde haar 50 jarig jubileum met iedereen waarmee ze ooit gehockeyd had. Voor de hele familie betekent hockey ‘gewoon iets doen waaraan je plezier beleeft’. Voor Boukje geen topsport maar wel is zij verknocht aan het spelletje. Velen kennen Boukje Kruize nog als voorzitter van Hockeyclub Rapid uit Gorinchem. In die hoedanigheid organiseert ze met Almkreek ‘Hockey meets Golf’ in 2014 een daverend succes. Met als resultaat dat een 30+ leden zijn gaan golfen op Almkreek.
 
“Voor Boukje is golf zoveel meer dan het spel alleen”

 
Boukje: “Ik heb al 15 jaar last van artrose, de laatste jaren is het veel erger geworden. Er volgt een heupoperatie, met artrose-knieën gaat rennen echter helemaal niet meer, dus stoppen met hockeyen en tennissen. Golf was het enige dat aan mijn criteria voldeed: een balletje, buiten, niet hoeven te rennen en veel kunnen spelen.

De vele rondjes hebben zowel mijn fysieke conditie als mijn spel een boost gegeven. Het is bizar wat het golfen voor mijn gewrichten betekent. Toen ik twee jaar geleden begon kon ik geen 18 holes lopen, ook niet met sterke pijnstillers.

Ik speel veel, blijkbaar heeft dat een positief effect, ik beweeg veel makkelijker en kan zonder problemen (pijn!) 18 holes lopen. Het buiten zijn, maar vooral moet sport leuk zijn. En dat is het! Je speelt met een diversiteit aan mensen die je anders niet zou ontmoeten. Je daagt elkaar uit in het spel, je telt de puts, dan weer de strokes of je stablefort punten.

Het blijft voor mij een hele plezierige manier om te bewegen en te genieten van dat wat ik doe.”
 
GOLF ALS MEDICIJN

« Terug