Golf Academy 2022

01-05-2022

Beste leden van Golfclub Almkreek,

Na een zeer indrukwekkende en succesvolle afsluiting van de wintertraining op 27 maart en het afscheid van Michel is het golfseizoen 2022 al weer begonnen. De competities zijn aan de gang, de activiteitenkalender is gevuld en wij als Golf Academy zijn ook weer gestart.

Voor Michel heb ik een nieuwe collega gevonden: Mike den Dekker. Mike heeft vorig jaar stage gelopen bij mij en zijn C-opleiding van de PGA afgerond. Ook verzorgt hij bij ons al 2 jaar de jeugdlessen met veel plezier. Mike is een enthousiaste pro en zal op woensdag en donderdag aanwezig zijn. Zijn agenda is zichtbaar via de site van Golfpark Almkreek (klik hier). Samen zullen wij de mensen overnemen die les hebben gehad van Michel. Omdat Michel op korte termijn is weggegaan wil ik vragen of zijn lesklanten mij kunnen bellen als er nog lessen open staan, of als er bepaalde afspraken zijn gemaakt. Wij als Golf Academy proberen dit dan zo goed mogelijk op te lossen, maar vragen ook om een beetje begrip.

Vanzelfsprekend gaat de Golf Academy dit jaar weer nauw samenwerken met de Club en het Park. Wij zullen inzetbaar zijn bij de verschillende activiteiten. De lesmogelijkheden zullen uitgebreid worden met thematrainingen, baanlessen, golfdagen en golfreisjes. We zullen onze lessers activeren om hieraan zoveel mogelijk mee te doen. Het is leuk, gezellig en leerzaam. De wintertrainingen, waaraan 200 leden hebben deelgenomen, heeft bij mij een zeer positieve indruk achtergelaten. Ik heb hierop veel leuke reacties gehad. Vooral het leren kennen van nieuwe mensen en trainen met elkaar was erg gezellig. Dus ook dit jaar gaan wij ons weer inzetten voor groepslessen en gaan we weer een leuk programma samen met de Golfclub voor jullie opzetten. Ook als jullie zelf leuke ideeën hebben voor de Golf Academy willen wij die graag horen.

De greenkeepers hebben afgelopen tijd veel werk verricht om de golfbaan op en top in orde te krijgen. Er is veel oud hout gesnoeid, teeboxen zijn vernieuwd, fairways bezand, nieuwe vlaggen geplaatst, etc. Maar vooral is er veel aandacht aan de greens besteed zowel op de grote als op de kleine baan. De greens zijn het paradepaardje van de golfbaan. En als golfers moeten wij daar zuinig mee om gaan. Tijdens onze lessen proberen wij dan ook het belang van het repareren van de pitchmarks te onderstrepen. De vraag van de greenkeepers is dan ook of wij hier allemaal aan mee willen werken.

Ik zie er naar uit om jullie weer te zien op de Golf Academy en wens alle golfers een fantastisch golfseizoen toe.
 
Edwin
 
Golf Academy 2022

« Terug