Cross Country 2022

14-12-2022

Door Ad Gravendeel

Cross Country, het leukste spelleke van het jaar!

Zo noemde Jos Smits altijd de Cross Country. En dat kan ik volmondig beamen. Wat was het dit jaar een groot verschil met de Cross Country (CC) van vorig jaar. Toen was het storm en regen. En nu, stralend herfstweer, 21 graden, windstil. Ideaal golfweer. Het was op 29 oktober nog nooit zo mooi weer. Wat een feest!

Om een uur of 10 liep de grote zaal van Almkreek al vol met deelnemers aan de CC van 2022. De ene fris en al helemaal wakker. De ander nog een beetje slaperig op deze zaterdagmorgen. Koffie met een appelpunt. Een kaartje met de baanindeling speciaal gemaakt voor deze CC. Cees en Lucienne hadden daar hun tanden op stuk gebeten. Het zag er allemaal prachtig uit.

Na bestudering van het routekaartje liepen de 137 deelnemers naar de baan om op 11 uur precies te starten met de wedstrijd. Shotgun. En toen was het feest begonnen. Mijn flight begon op CC17. En het werd al snel duidelijk wat de moeilijkheidsgraad van deze CC zou worden. Dankzij het zachte en mooie weer van oktober, zaten de meeste bomen nog volop in het blad. Dus zicht op de hole waar je naar toe moest slaan, was er meestal niet. Extra spannend. Extra leuk. Wat mij verder opviel was hoe gedesoriënteerd je kunt zijn op een baan die je kent als je broekzak. Bijzonder! Wat een heerlijke manier om je zo van de wijs te laten brengen. Cees, je hebt ons lekker aan het werk gezet!

Na een uurtje of zo kwamen we de baancatering tegen. Het schrobbelaartje en de kaasstengel gingen er  prima in. En na een uur of 6 ploeteren was het tijd voor de ‘after party’. Gezellig borrelen op het buitenterras. Toen de prijsuitreiking en daarna was het tijd voor de heerlijke stamppot.

Compliment voor de keuken en de horeca van het Park. Het was dik voor mekaar. Fantastisch. En natuurlijk heel veel dank aan de vrijwilligers die onder leiding van Cees er voor hebben gezorgd dat we dit jaar een onvergetelijke CC hebben gehad. Dat was echt genieten. Dankjewel: Cees Duijzer, Joyce Lubbers, Nel Damen, Toos Schouten, Rosemarie Folmer, Theo Volk, Henk Admiraal. En Lucienne Bloemendaal en Paul Korthuis voor de foto’s. Golfclub Almkreek maakte de slogan ‘Gewoon Gezellig’ meer dan waar.

Behalve dat het dit jaar een CC van fun en gezelligheid was, viel er natuurlijk ook nog wat te winnen. En hoe dat er uitzag zie je hierna:

Prijsuitreiking Cross Country 2022
  • 1e prijs: Marie Jose de Beer, Harm Jan van de Beek, Andre Verdoold, Martin Verhoeven: 47 punten
  • 2e prijs: Dinie van de Stelt, Sjaak Barendregt, Don Konijnenberg Nynke Vos: 49 punten
  • 3e prijs: André Dubbeldam, Teus de Gruyter, Tim de Gruyter, René Jansen: 51 punten
  • Neary Dames op hole 18: Monique van Oord
  • Neary Heren op hole 18: Maurice van der Meijden
  • Close to the line Dames op hole 2: Ammy Blom
  • Close to the Line Heren op hole 2: Johannes Lock
  • Dubbel Longest hole 8 Dames: Annelies van Meegdenburg
  • Dubbel Longest hole 8 Heren: Gijs de Heus
Winnaars, proficiat en deelnemers hopelijk volgend jaar weer zo’n feest. ‘Cross Country’, is het leukste spelleke van het jaar.

Klik hier voor alle foto's.
Cross Country 2022

« Terug