Almkreek golft EUR 1.700 bij elkaar voor goed doel

21-06-2022

Door Theo Volk,
clubconsul St. Handicart


Op zaterdag 18 juni 2022 was het weer zover, we gingen golfen voor het goede doel tijdens de HANDICARTWEDSTRIJD zodat minder valide golfers óók kunnen blijven golfen. De laatste wedstrijd was in 2019. Door corona konden we twee jaar deze wedstrijd niet organiseren. En nu in 2022 weer wel. En met groot succes. Zowel wat spelplezier en gezelligheid betreft. Als ook de bijdrage aan het goede doel: Stichting Handicart. De golfers wisten zaterdag ongeveer EUR 1.700 bij elkaar te spelen.
 
Ondanks de voorspelde hoge temperatuur waren er toch 26 golfers die om 11.00 uur de ‘strijd’ met elkaar en de elementen aan gingen. De spelvorm was greensome. Beide spelers slaan af op elke hole, kiezen daarna één bal om verder te spelen. De partner van de speler wiens bal gekozen is, slaat de tweede slag, daarna beurtelings slaan tot je hebt uitgeholed. Naast het spel was er ook zeker ruimte voor gezelligheid tijdens en na het spel. De golfers verschenen met de nodige flessen water aan de start en tijdens de wedstrijd reed de steward rond met vers water.
 
Uiteraard kende de wedstrijd ook winnaars. De prijsuitreiking werd verzorgd door Dick de Ruijter, die speciaal hiervoor de viering van zijn verjaardag onderbrak. Op de 3e plaats eindigden Guus-Jan de Groot en Paul Droogers. Op de 2e plaats Cees Duijzer en Piet Cramer en op de 1e plaats Wilco van Rossem en Kris Bouman.Wilco had bij de inschrijving benadrukt dat naast het spel er ook zeker ruimte moest zijn voor gezelligheid. En om die reden besloot de wedstrijdleiding om hen in te delen in de flight van de ALMKREEK BASTARDS: Hans van Eijk en Eije Schmaal.Dat bleek achteraf een hele goede keuze. De heren hadden niet alleen goed gespeeld maar ook heel veel lol gehad!!!
 
Nadat de golfers allemaal plaats hadden genomen op het terras om van een koele versnapering te genieten was het tijd voor de loterij, mede mogelijk gemaakt door de gulle giften van onze sponsors. Er waren veel leuke prijzen te winnen zoals een design bijzettafel, een travelbag, een tafelvoetbal, koelboxen, windvanen, diverse boeken, wijnen, waarde- en cadeaubonnen met als hoofdprijs een mobiele airco, die door velen werd begeerd.De mobiele airco werd gewonnen door Arjan Treffers, die samen met Frans Schouten als 5e was geëindigd in de wedstrijd.
 
Al met al een geslaagde wedstrijd , die bij een volgende gelegenheid zeker meer deelnemers verdient.
 
Mede namens Theo Bons en Cees Duijzer dank ik ALLE SPONSORS en de medewerkers van de receptie en de brasserie voor hun donaties en inzet.
 
Theo Volk
Clubconsul van de Stichting HANDICART voor Almkreek
 
Almkreek golft EUR 1.700 bij elkaar voor goed doel

« Terug