21-Dorpenwedstrijd op Almkreek groot succes

01-06-2022

Het is al weer even geleden ... maar met stralend weer werd zaterdag 21 mei jl. de 21-Dorpenwedstrijd door Burgemeester Egbert Lichtenberg geopend: golf verbindt, is sociaal, gezond én je bent gelijk lekker buiten in de natuur. Het is een sport die beoefend wordt door jong én oud.  

De ervaren golfers speelden deze middag een golfwedstrijd, 48 (nog) niet-golfers maakten op hetzelfde moment kennis met golf. Zij kregen een proefles van Edwin Wesselink en zijn collega’s van de golfschool van Almkreek. Daarna gingen zij met vrijwilligers, allen lid van golfclub Almkreek, in dorpsteams, de golfbaan in om ‘in het echt’ te golfen. Voor beide groepen waren er daarnaast vragen verspreid door de baan in de vorm van ‘weetjes van Altena’.

De winnaars van de wedstrijd:
  • 1e prijs Andel, zij hadden o.a. alle vragen over de gemeente Altena goed!
  • 2e prijs Meeuwen
  • 3e prijs Wijk en Aalburg 
De prijs werd uitgereikt door Wethouder Shah Sheikkariem, die sport in zijn portefeuille heeft. Het winnende dorp krijgt een naamsvermelding op de ‘21-dorpen-tegel’ die op het Golfpark ligt. In 2018 won Meeuwen de eerste editie en in 2019 werd de tweede editie door Rijswijk gewonnen. 

Naast het sportieve deel was er aandacht voor de natuur op Almkreek: het is een paradijs voor o.a. vogels. Onlangs werden er 62 vogelsoorten gespot. Om het voor deze vogels zo aangenaam mogelijk te maken konden de deelnemers en bezoekers een 2e huis op de golfbaan kopen: een vogelhuisje dat op het park wordt opgehangen. Deze actie loopt overigens nog steeds ... loop even langs de receptie. De medewerkers informeren je graag over de huisjes die je kunt aanschaffen.
 
Een leuke traditie
In 2018 stelden vertegenwoordigers van de toen nog drie gemeenten, Aalburg, Werkendam en Woudrichem en Golfclub Almkreek, zich de vraag: hoe verbinden we de 21 dorpen van Altena - elk met hun eigen karakter, stijl en tradities - op een gezonde, sportieve manier? Dat heeft geresulteerd in deze jaarlijks terugkerende traditie op Golfpark Almkreek.

Foto's
Er zijn deze dag héél veel foto's gemaakt door Fientje Bax, Theo Volk en Paul Korthuijs. Klik op de linkjes hieronder. Aandacht in de media
Ook in diverse media werd de wedstrijd genoemd, klik voor een paar voorbeelden op de linkjes hieronder:
21-Dorpenwedstrijd op Almkreek groot succes

« Terug