RegelexamenOnderdeel van het behalen van handicap 54 (vroeger ook wel GVB genoemd) is dat men zichtbaar de belangrijkste golfregels beheerst. Om dit te laten zien is er het NGF Golfregelexamen. Het golfregelexamen nemen we af op vaste dagen en tijden. In overleg met onze golfprofessionals kunnen er voor lesgroepen ook afwijkende dagen en tijden worden afgesproken.

Data in 2021:
 • Vrijdagavond 16 juli van 19.00 tot 20.00 (ontvangst vanaf 18.45)
 • Vrijdagavond 13 augustus van 19.00 tot 20.00 (ontvangst vanaf 18.45)
 • Vrijdagavond 10 september van 19.00 tot 20.00 (ontvangst vanaf 18.45)
Wil je het regelexamen liever op een andere locatie bijwonen omdat dat beter uitkomt? Klik dan hier voor de data op De Loonsche Duynen. Om onze administratie een beetje overzichtelijk te houden, is het wel makkelijk dat je je aanmeldt via het formulier van het andere golfpark.

Kosten:
 • De kosten bedragen EUR 30,00 per persoon, dit is inclusief een eventuele herkansing.
 • Dit bedrag kan tot 3 dagen voor de examendatum worden overgemaakt op IBAN NL03 RABO 0359 5205 10 ten name van Hollandsche Golfbaan Exploitatiemaatschappij B.V.
 • Graag bij betaling je naam en "regelexamen" vermelden!
Het golfregelexamen:
Het golfregelexamen bestaat uit 30 schriftelijke vragen: 10 vragen over de gedragsregels (etiquette), 19 over golfregels en 1 Stablefordvraag (telling). Tijdens het examen mag je het regelboekje niet gebruiken.

Materiaal:
Alle golfregels zijn te vinden in het boekje ‘Rules Of Golf 2019’ van R&A en in de gelijknamende (gratis) regel-app. Dit kleine boekje of de app zijn handig als naslagwerk tijdens een ronde golf. De app kun je downloaden in de App store of Google Play  Om de golfregels te leren zijn er speciale boeken te koop, o.a. via de shop op Almkreek. Meer informatie over de regel-app, klik hier.

Voorbereiding:
 • Om te oefenen kun je de presentatie van de Theorieavond downloaden, klik hier (PDF).
 • En speciaal voor degenen die nog meer uitleg willen over de spelregels, is hier een uitgebreide ingesproken uitleg te bekijken.
 • En natuurlijk kun je oefenexamens oefenen via de website ngfgolfregelexamen.nl
Theorieavond:
Op de maandag voor het regelexamen is er altijd een theorieavond. Deze (gratis) avond is verplicht als je baanpermissie op Almkreek wilt halen. De vereisten voor baanpermissie op Almkreek zijn: voldoende golftechniek (6 golfstartlessen) en deelname aan de theorieavond. Daarnaast is deze avond meteen een goede voorbereiding voor het regelexamen.

Klik hier  voor meer informatie en data dat de avonden gehouden worden.
 
Meer informatie? Stuur een mail naar golfstart@hgegolf.nl
 • Aanmelden kan tot 3 dagen van te voren via onderstaand inschrijfformulier.
 • Als een bijeenkomst niet door kan gaan, zullen wij je hierover zo snel mogelijk informeren via het door jouw opgegeven emailadres.

FORMULIER
Ja, ik wil graag mijn regelexamen op Almkreek doen!
Aanhef *


Voorletter(s) *
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Geboortedatum *
Straat, huisnummer *
Postcode, woonplaats *
E-mailadres *
Telefoon | Mobiel *
Heb je al golfervaring? *Waar heb je golfles? *
Wat is je homecourse?
Wanneer wil je examen doen? *Beveiligingscode