Je handicap halen


Na het halen van jouw golfbaanpermissie is de volgende stap het halen van je eerste handicap, ook wel ‘Handicap 54’ genoemd.


 
  
 EN GOED OM TE WETEN:

Om het oefenen en het blijven lessen zo aantrekkelijk mogelijk te maken,
hebben we op Almkreek speciale ALL-INCLUSIVE SPEEL- EN LESPAKKETTEN voor beginners!
Klik hier
  


Wat is een handicap?
Een handicap is je speelsterkte. Hoe lager de handicap (0 t/m 54), hoe beter de spelers of speelster is. Een handicap van 10 houdt simpel gezegd in dat een speler een ronde van 18 holes in gemiddeld 10 slagen boven par (het aantal slagen waarin je de holes moet voltooien) speelt. Het handicapsysteem in golf is uniek en maakt het mogelijk dat spelers van verschillende speelsterkte met gelijke winstkansen tegen elkaar kunnen spelen.

Wat is handicap 54?
Handicap 54 is een vervanging voor het GVB (het golfvaardigheidsbewijs). Het is een belangrijke stap, want het is het instapniveau waarmee je op bijna alle golfbanen in Nederland mag spelen. Handicap 54 haal je gemiddeld na ongeveer 10 (privé-) lessen en ongeveer 30 uur oefenen. Getalenteerde golfers doen het soms sneller, en veel golfers iets langzamer …

Om handicap 54 te kunnen halen moet je eerst je golfbaanpermissie halen en slagen voor het golfregelexamen (klik hier). Om je te helpen bij het ‘leren’ van de golfregels is er op Almkreek regelmatig een theorieavond, klik hier, waar we o.a. de volgende vragen beantwoorden:
  • Waarom zijn er golfregels?
  • Wanneer moet je ze toepassen?
  • Hoe doe je dat precies?
Hoe registreer ik een score voor Handicap 54?
Als je golfbaanpermissie hebt en het golfregelexamen hebt gehaald, ben je klaar om je score op de baan bij te gaan houden. Dit kan eenvoudig via de app GOLF.NL, of de app van Almkreek (klik hier). Je kunt natuurlijk ook een papieren scorekaart invullen, klik hier.

Het spelen van een ronde die meetelt voor je handicap (een qualifying ronde) doe je altijd met iemand anders (met minimaal baanpermissie en geslaagd voor het golfregelexamen), die als ‘marker’ je score kan goedkeuren. Het voordeel van het invullen van de score via een app is dat er dan automatisch wordt berekend hoeveel stablefordpunten je scoort. Zo’n stablefordtelling is namelijk best wel ingewikkeld, klik hier voor meer uitleg. Zodra je het niveau van handicap 54 (of beter) een keer hebt gespeeld krijg je je eerste handicap.
En het leuke is dat je vanaf nu je spelniveau kunt bijhouden; elke keer als je een score registreert door een qualifying ronde te spelen van 9 of 18 holes wordt je handicap bijgewerkt.