Committed to Jeugd én Familie



Golf is een geweldige sport voor jongens én meisjes. Hoewel steeds meer jeugd al op vroege leeftijd geïnteresseerd raakt in golf, blijft het aantal jeugdige spelers ten opzichte van andere sporten laag.

Om op een leuke en moderne wijze meer jeugd geïnteresseerd te krijgen in golf en de kwaliteit van lesprogramma’s te verbeteren, etc. heeft de NGF het programma “Committed to Jeugd” ontwikkeld. Het programma is bedoeld voor iedere club, golfbaan of golfprofessional, die een goed jeugdprogramma wil ontwikkelen óf het bestaande jeugdprogramma wil verbeteren. Daarnaast wordt uitgegaan van een hechte samenwerking tussen vrijwilligers van de club (jeugdcommissie en jeugdcoaches) met de golfbaan, golfschool en/of golfprofessional.

25 Juni 2017 ontving Almkreek de 2 felbegeerde certificaten: Committed to Jeugd én Committed to Familie

Om de certificaten te mogen ontvangen moest Almkreek aan een streng eisenpakket voldoen. Almkreek is ruim twee jaar bezig geweest met het voorbereiden van de certificering. Bij het programma gaat het niet alleen om prestatiegerichte jeugd, maar zeker ook voor de recreatieve spelers. Committed to Jeugd levert een totaalprogramma voor de jeugd, dat verankerd is op het Golfpark en dat wordt uitgevoerd door professionals en kundige vrijwilligers.

Committed to Familie speelt in op de behoeften van een nieuwe generatie clubleden.

Tal van activiteiten zoals o.a. een familietoernooi, golf en bridge en diverse jeugdactiviteiten w.o. een jeugdtoernooi, fun wedstrijden en scholen laten proeven aan golf, zorgen ervoor dat kinderen en hun familie een plaats vinden op Almkreek. Een golfbaan is immers een perfecte plek om met de familie te oefenen, samen (een paar) holes te spelen, lol met elkaar te hebben en gezellig met elkaar wat te eten en te drinken. De NGF is van mening dat het optimaal bedienen van de 'familie' als doelgroep zeer belangrijk is. De voortrekkersrol die Almkreek daarin vervult, heeft ervoor gezorgd dat de NGF ook het certificaat ‘Committed to Familie’ aan ons heeft uitgereikt. Familiegolf op Almkreek betekent: Een ontmoetingsplek voor de hele familie.