Jeugd Medal 1

01-04-2021

Na de winterstop kon de jeugd van Almkreek begin maart gelukkig weer starten met de lessen en was het afgelopen zondag alweer tijd voor de eerste medal van het seizoen 2021.

Het waaide behoorlijk hard en we weten als golfers allemaal dat dat een extra handicap betekend. Ondanks de wind was het verder droog en lag de baan er prima bij.

Zoals gewoonlijk werd er gespeeld in drie categorieën, namelijk de wat oudere jeugd die de grote baan spelen op basis van stableford, de iets meer ervaren jongere jeugd die hole 6 t/m 14 spelen van de par 3/4 baan en de allerjongste die onder begeleiding van Mieke hole 1 t/m 9 van de par3 baan spelen.

Om deze jongste spelers van Almkreek zo goed mogelijk voor te bereiden op het zelfstandig lopen van een ronde, werd er van hen voor de eerste keer verwacht dat zij ook zelf hun scorekaart bij zouden houden. Ondanks het fanatisme om graag te willen winnen bleek achteraf dat er geen sprake was van het manipuleren van de scores, want er was erg goed en eerlijk geteld, complimenten!

Hole 5 was uitgekozen voor de "neary", maar helaas kreeg geen van de golfers hun eerste bal op de green, dus is deze prijs niet uitgereikt (dat had natuurlijk met de wind te maken was onze conclusie...). Ook kon er nog een extra prijs gewonnen worden op hole 9, namelijk de "longest". Na een flinke drive belande de bal van Eli maar liefst op het randje van de green en hij won daarmee de "longest"! Wat betreft het aantal slagen werd, ondanks het goede spel van Wout en Sem, na hole 7 duidelijk dat het dit keer een zeer spannende strijd ging worden tussen Eli en Kate. Er moest door de jeugdcommissie dubbel nagerekend worden, maar uiteindelijk bleek dat Kate met één slag verschil (49 tegen 50 slagen) de eerste medal van 2021 had gewonnen. Van harte proficiat!
 
Jammer genoeg kon er vanwege Corona geen officiële prijsuitreiking plaatsvinden, maar de gewonnen prijzen kunnen na afloop van de paaswedstrijd opgehaald worden bij de wedstrijdtafel.
 
Hieronder ook de winnaars in de andere categorieën, allen uiteraard van harte proficiat!
 
  Categorie I:Categorie II:
    
1.  Luuk KremersDolf Nette
2.  Emma ValkenhoffOlivier Dorrestijn 
3.  Julie Klercq 
    
Longest jongens:  Thomas van de WielOlivier Dorrestijn
    
Longest meisjes:  Annelise van Meegdenburg 
    
Neary: niet gevallenDolf Nette
Jeugd Medal 1

« Terug