Zilveren Ganzenveer 2021

11-08-2021


De Zilveren Ganzenveer wedstrijd in coronatijd

 
Op vrijdag 6 augustus 2021 mochten Odilia Scheurwater en ik onze Golfclub Almkreek vertegenwoordigen op de Zilveren Ganzenveer wedstrijd, die dit jaar gehouden werd op de golfbaan van Prise d’eau in Tilburg.
 
Voor de Zilveren Ganzenveer wedstrijd worden twee redactieleden van alle A en B golfclubs uit het hele land uitgenodigd. De winnaar mag het volgende jaar de wedstrijd op hun thuisbaan organiseren.
 
De hele week was de weersverwachting vol met buien die gelukkig niet vielen. Voor vrijdag zag het er ook niet goed uit, fikse buien met kans op onweer. Wij hadden ons goed voorbereid en trokken de zonnigste zomerkleren aan maar stopten de regenkleding toch maar in onze golftas.
 
Om 12.00 uur was de ontvangst met een lekker kopje koffie en een echt Brabants worstenbroodje. De wedstrijdvorm was Four Ball Better Ball. We kregen instructies om de score op de scorekaart in te vullen en tevens via “Golf Genius”; waarop onze Zilveren Ganzenveer wedstrijd was aangemaakt, via onze telefoon de score in te vullen van de shotgun wedstrijd.
 
We begonnen op 4A van lus De Blaak, waar we ook onze flightgenoten ontmoetten. Twee aardige heren van golfclub Bleijenbeek. Roel en Wil. We speelden een mooie ronde en gingen ongeveer gelijk op. Via onze telefoon konden wij op het Leaderboard bijhouden hoe we ervoor stonden.
 
Om half zes kregen we nog even een flinke plensbui over ons heen zodat we onze regenkleding niet voor niets hadden meegenomen.
 
Rond half 7 kwamen we binnen. Door de coronaregels mocht er niet gedoucht worden en vond de prijsuitreiking meteen na afloop plaats.
 
De winnaars waren Brigitte Beyer en Ceciel van Bergeijk van Golfclub De Tongelreep uit Eindhoven. Zij mogen volgend jaar deze wedstrijd organiseren.
 
Als afsluiting van deze leuke dag werd er nog een heerlijke daghap geserveerd en kon iedereen tevreden huiswaarts keren, naar o.a. het Westland, Vlieland, Zeeland en Limburg.
 
En waar zijn wij geëindigd?

Van de 36 teams van verschillende golfbanen uit heel Nederland eindigden wij op de 18e plaats. Een goede middenmotor. Dit ondanks dat we wat problemen hadden met de rough, moeilijke greens en bunkers. Maar daar waren we niet uniek in.
 
Odillia Scheurwater en Ria van Bennekom


 
Zilveren Ganzenveer 2021

« Terug