Warming-up onderzoek ... golfers gezocht

25-04-2021  


Stelling: Een goede warming-up voorkomt blessures bij golfers
Uitnodiging om mee te doen aan een onderzoek hierover

 
In de vorige nieuwsbrief heb ik iets verteld over een onderzoek door het UMC en het Amphia ziekenhuis. Dat onderzoek gaat over de effectiviteit van een goede warming-up voor golfers. Het doel van dit onderzoek is om inzicht te krijgen in hoe een goede warming-up blessures bij golfers voorkomt.

Wij kregen het verzoek om mee te doen aan dit onderzoek en hebben hier ‘ja’ tegen gezegd als bestuur. Dit onderzoek wordt nu concreter en we zijn op zoek naar leden van onze golfclub die hieraan mee willen doen. Het onderzoek wordt geleid door Saskia Gladdines. Zij is fysiotherapeut met als specialisatie ‘blessures bij golfers’. Bij haar kan je je aanmelden als je mee wilt doen aan het onderzoek.

Ben je 45 jaar of ouder. Heb je een handicap van tussen de 0 en 36. Loop je gemiddeld per week minimaal 1 rondje van 9 holes. Meld je dan aan. In navolgende introductie vertelt Saskia iets meer over het onderzoek en hoe je je kunt aanmelden bij haar.

Doen!

Ad Gravendeel
Secretaris Golfclub Almkreek
 

Golfers gezocht voor het GRIPP onderzoek!

 
Bij golf ontstaan de meeste blessures aan rug, schouder, elleboog en pols. De golfer is vaak enige tijd beperkt in het golfen en ervaart een verminderd spelplezier. In andere sporten is gebleken dat een dergelijke warming-up effectief is en blessures vermindert.

Het Amphia ziekenhuis in Breda en het Amsterdam UMC hebben in samenwerking met de Nederlandse Golf Federatie (NGF) een blessurepreventie programma ontwikkeld, genaamd Golf Related Injury Prevention Program (GRIPP) interventie. Het bestaat uit 6 verschillende dynamische oefeningen en duurt maximaal 10 minuten. We weten al dat een warming-up de golfprestaties verbetert. In dit onderzoek wordt gekeken of golfblessures verminderd worden door deze golf specifieke warming-up.

We zijn binnen uw golfclub op zoek naar: 40 golfers van 45 jaar en ouder met een handicap tussen de 0 en 36. Het onderzoek is geschikt voor alle golfers, ook zonder wedstrijdervaring, u moet wel minimaal 1 keer per week 9 holes spelen.

Bij deelname aan het onderzoek ontvangt u regelmatig praktische tips die u direct kunt toepassen op de golfbaan. Het onderzoek zal half mei 2021 starten en heeft een looptijd van 5 maanden. Meer informatie kunt u lezen op golfgrippstudie.nl

Bent u enthousiast om deel te nemen, lees dan de informatiebrief door (klik hier, PDF) en meldt u aan door een e-mail sturen naar fysiotherapeut, fysiotherapiewetenschapper en onderzoeker Saskia Gladdines: sgladdines@amphia.nl met vermelding van uw golfclub. U kunt zich aanmelden tot en met 12 mei.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Saskia Gladdines via sgladdines@amphia.nl of telefonisch via 06 - 15 661 567.

 
Warming-up onderzoek ... golfers gezocht

« Terug