Nieuwe informatieborden op Almkreek

12-10-2020
 
Het is misschien al opgevallen: we zijn op Almkreek borden aan het vervangen.

Niet alleen de routebewijzering, maar ook de informatieborden waren aan vervanging toe. Bij hole 1 en 10 van de grote baan en bij hole 1 van de Par 3|4 baan komen weer grote borden, met o.a. informatie over het vereiste spelniveau, de duur van een ronde golf en tips om vlot te golfen.
 
Nieuw is dat we heel expliciet aangeven dat er een optimale speelduur is voor een ronde golf. De meeste golfers zijn zich er wel van bewust dat langzaam spel een probleem kan zijn voor de doorstroming in de baan, maar wat weinig golfers beseffen, is dat veel sneller spelen dan anderen ook tot veel onrust in de baan kan leiden. In de ideale omstandigheid speelt iedere flight ongeveer even snel en doen ze ongeveer 110 - 120 minuten over 9 holes grote baan.

Daarnaast staat er op de borden wat de maximale speelduur is bij drukte. Met nadruk, bij drukte. Natuurlijk kun je als het rustig is in de baan gerust langer doen over een ronde golf. Maar bij drukte gaat te langzaam spel echt ten koste van het spelplezier van anderen in de baan. En dat willen we dus voorkomen: of nog liever, het is de verantwoordelijkheid van elke golfer om dat te voorkomen.

 
Nieuwe informatieborden op Almkreek

« Terug