Nieuwe golfers

09-10-2020

Beste golfers van Golfpark Almkreek,
 
Sinds we weer mogen golfen is het drukker geworden op onze baan. Best logisch. Want welke sport kun je nu beter beoefenen met alle coronamaatregelen in ogenschouw nemend dan golf? En daarnaast hebben we ook een groot aantal nieuwe golfers aan ons golfpark weten te binden. Natuurlijk leuk voor al die nieuwe golfers die nu ook van deze geweldige sport kunnen genieten. Vooral leuk dat deze nieuwe golfers zo divers zijn, echt van jong tot oud, hele families en groepjes vrienden en vriendinnen….: goed voor de golfsport én natuurlijk goed voor het park.
 
Veel van die nieuwe golfers zijn bij ons gekomen via het programma Golfstart, een initiatief van de NGF om golf toegankelijk te maken. Op Almkreek hebben we er daar meer dan 350 van mogen verwelkomen. Iets waar we ontzettend blij mee zijn natuurlijk. Maar er is ook rumoer. Golfstarters met baanpermissie zouden het spelplezier van anderen in de weg zitten door massaal op de grote baan te spelen in grote groepen en iedereen ophouden.
 
Daar wil ik toch graag wat over kwijt. Want ik baseer me bij voorkeur op data en feiten. En wat blijkt:
 
Bijvoorbeeld in de afgelopen vier weken:
  • 27 golfstarters met baanpermissie zijn er gestart op de eerste lus
  • 16 golfstarters met baanpermissie zijn er gestart op de tweede lus
  • Dat zijn er in totaal 43 in 28 dagen tijd
  • Dat zijn er 1,53 per dag
  • De rest - en dat zijn er dus heel veel - spelen uitsluitend op de kleine baan!
De conclusie: het is bijna knap als je er eentje bent tegengekomen.
 
Natuurlijk kun je een keer achter een wat langzamere flight zitten dan waar je zelf in zit. Het is immers heel ingewikkeld om alle golfers op een golfbaan in eenzelfde tempo te laten spelen; iedereen speelt anders en iedereen heeft een eigen idee over wat een vlot tempo is.  Maar daar hebben we dan ook iets voor bedacht. Althans, het is natuurlijk niets nieuws, maar wij passen het nu gewoon toe. Een objectieve leidraad voor hoelang je eigenlijk over een ronde golf hoort te doen. Om een optimale flow te krijgen. Via de informatieborden in de baan worden alle golfers hierop geattendeerd. Daarbij gaan we een ander systeem hanteren voor de starttijden (hierover verderop meer).  
 
Mocht je vragen hebben, opmerkingen, of anderszins iets aan me kwijt willen. Schroom niet om contact op te nemen.

Rest mij jullie nog veel golfplezier toe te wensen!

Joris Slooten
Nieuwe golfers

« Terug