Jack’s Rendez-Vouz een groot succes

03-09-2021

Beetje regen, beetje zon, beetje wind. Kortom ideaal golfweer. En dat vonden ruim 200 leden van Golfclub Almkreek en zo’n 30 Golfstarters ook. Sinds maanden was er weer reuring en gezelligheid op het Golfpark. Op uitnodiging van Jack, een oud vriend die de banden met onze leden gaat aanhalen, kwamen zij naar Almkreek. Nieuwsgierig en vol verwachting naar wat er gaat gebeuren. En dat is iedereen zo goed bevallen dat de rendez-vous van 29 augustus naar meer smaakt. De nieuwe activiteitenkalender van de club voor 2022 geeft daarop een positief antwoord. Want Jack wil dat je het als lid van de Golfclub naar je zin hebt als je op Almkreek bent.

Maar hoe was het nu op 29 augustus? Hierna een impressie van die dag.

Cees en Pauline zijn al vroeg bezig met het voorbereiden van de speelkaarten. Om half elf druppelen de eerste mensen binnen. Eerst even een kopje koffie met een lekker stuk vlaai. Als iedereen die aan de wedstrijd op de grote baan meedoet binnen is, heet onze voorzitter, Hans Mostert, iedereen welkom. Daarna legt  Dick de Ruijter uit wie Jack is. En wat de rol en betekenis van Jack is de komende tijd. Het komt er in de kern hier op neer dat Jack het gezicht is van Golfclub Almkreek. Als je wat wilt weten over de Golfclub kan je Jack bellen of mailen. Als je het ergens niet mee eens bent  in de club, neem dan contact op met Jack. Heb je een leuke suggestie voor de club, bel Jack.

En dan begint om twaalf uur de wedstrijd op de 18 holes baan. Shotgun en we spelen Texas Scramble. Iedereen komt daarbij aan bod. Je speelt als team van 4 personen. Elk team is samengesteld uit hoge en lage handicappers. Weer eens wat anders en hartstikke leuk.

Om ongeveer één uur worden de leden ontvangen die de clinic gaan doen of leden die op de kleine baan de 14 holes gaan lopen. Ook zij worden getrakteerd op koffie, taart en een praatje van de voorzitter en Jack. De laatste in de persoon van onze penningmeester. En om twee uur, hop, de kleine baan in. Ook shotgun en Texas Scramble.

Ondanks een paar buitjes  heeft iedereen het hartstikke naar zijn zin. En door de baancatering, heerlijke snacks en een drankje op enkele plaatsen in de baan, voelt de nattigheid als een verfrissing. Het Park heeft uitgepakt en leuk om te zien dat zowel Hans Schaap als Joris Slooten, vergezeld door hun partners, zelf de stands in de baan bemannen.

De deelnemers aan de clinic zijn eerst met de pro’s gaan oefenen op de driving range. Daarna gaan zij ook de kleine baan in en hebben een paar holes gelopen.

Om een uur of vijf is het wel zo’n beetje gedaan met het golfen en komt iedereen gezellig naar hole 19.  Napraten met je team. Wat als ik de bal bij hole 3 net iets harder had laten rollen. Dan was het een birdy, geheid! Of mijn afslag bij hole 14 sloeg ik in het water, jammer. Dat alles onder het genot van menig drankje en veel meer nog dan de lekkere bitterballen. Het sociale aspect na het golfen is minstens zo belangrijk als het golfen zelf. En door de goeie sfeer heeft iedereen het hartstikke naar zijn zin. Veel sterke golfverhalen en diepere kennismakingen worden besproken..

En dan natuurlijk de onvermijdelijke prijsuitreiking. De 1e, 2e, en 3e prijs voor de teams met de hoogste punten. Op de grote en kleine baan waren er ook nog prijzen voor de longest en de neary. En dat voor dames en heren. Het is altijd weer een feest, de prijsuitreiking. Meestal gebeurt dat in een sfeertje dat je kunt vergelijken met een klas van de lagere school die op een schoolreisje is. Leuk om te zien hoe de winnaars glunderen als ze naar voren mogen komen en in het zonnetje worden gezet.

Na de prijsuitreiking hebben de pro’s een toelichting gegeven op het trainingsprogramma dat komende winter gaat lopen. En sluit de voorzitter deze fantastische dag af. Om een uur of zeven gaat iedereen weer huiswaarts. De laatste plakkers hangen nog een beetje rond.  En dan is deze zeer geslaagde rendez-vous met Jack al weer verleden tijd.

Iedereen die heeft meegewerkt aan het succes van deze dag willen wij hartelijk danken voor hun inzet, enthousiasme en positiviteit. Zowel het Park als de vrijwilligers van de Club hebben hun uiterste best gedaan om van deze dag een groot feest te maken.

Mede dankzij dit succes hopen we dat de leden hebben ervaren dat clubactiviteiten leuk zijn om aan mee te doen. En de volgende leuke clubactiviteit staat al weer in de startblokken: het strokeplay kampioenschap op 11 en 12 september. We willen daar graag weer veel leden verwelkomen. We zullen de drempel laag houden en in alle handicap categorieën heb je kans om een prijs te winnen. Maar ook als het je niet om het winnen is te doen, is deelnemen en de gezelligheid ervaren op deze dagen ook zeker een reden om je aan te melden.

Verder gaan we ook aan de slag met het project Sportief Golfbeleid Almkreek. De pro’s gaan op 17, 19 en 26 september proefsessies organiseren voor de trainingsprogramma’s die deze winter gaan lopen. Hartstikke leuk en gezellig. Doe mee en meld je aan.

Namens het bestuur,
Hans Mostert
Voorzitter Golfclub Almkreek

Klik hier voor de vele foto's (inloggen niet nodig).
 
Jack’s Rendez-Vouz een groot succes

« Terug