En de winnaars zijn ...

04-10-2020

Zaterdag 3 oktober iets voor half negen sloegen de eerste spelers af om uit te maken wie zich aan het eind van de dag de Matchplaykampioen 2020 van Almkreek zou mogen noemen.

Vanwege corona, waardoor golfactiviteiten wekenlang niet mogelijk waren, kon pas vrij laat besloten worden om dit kampioenschap dit jaar toch door te laten gaan, waardoor de wedstrijden in een tamelijk kort tijdsbestek gespeeld moesten worden, wat bij sommige spelers tot enige stress binnen de familie opleverde. Sorry! We beloven je dat we je volgende jaar langer de tijd geven om je wedstrijden te spelen. 

Op 22 juni ging de uitnodiging eruit om je aan te melden voor het Almkreek kampioenschap matchplay en een week later hadden zich in totaal 100 personen aangemeld. Voor de grote baan 64 mannen en 20 dames en voor de kleine baan 16 deelnemers.

De nieuwe commissie had er dit jaar, in tegenstelling tot voorgaande jaren, voor gekozen om de poule-indeling steeds strikt op volgorde van handicap in te delen, zoals die was op het moment van de start van de competitie. Dat was even wennen voor een aantal spelers, maar terugkijkend kunnen we constateren dat het leuke partijen opgeleverd heeft. Ook was er dit jaar voor gekozen om de verliezers zo lang mogelijk mee te laten doen, door ook met verliezerspoules door te gaan. Leuk om te zien dat ook in deze poules fanatiek strijd geleverd werd. 

Dan terug naar die bewuste zaterdag van 3 oktober waarbij je als organisatie veel in de hand hebt, maar het weer ons behoorlijk in de steek liet. Onze bewondering voor het onverdroten gedrag van alle spelers die de regen, die af en toe met bakken naar beneden kwam, vaak met een lach trotseerden. Zo sprak Cees in zijn dankwoordje gekscherend “Als ik wedstrijden organiseer dan zorg ik altijd voor goed weer. Nou je ziet hoe het gaat als ik het eens aan een ander overlaat!”. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding, klik op afbeelding voor vergroting.


De finale in de kleine baan ging tussen good old Cees en aanstormend talent Jan Honcoop. Cees kon Jan aardig onder de duim houden tot het moment dat Cees op hole 11 vier ballen in het water sloeg en Jan zijn kans schoon zag om meteen toe te slaan en met 2 up de wedstrijd te winnen. Gefeliciteerd Jan en nog veel succes in je golfcarrière.

Bij de dames op de grote baan was het voor velen een uitgemaakte zaak dat Sophie Korthuijs dit jaar, meteen in het eerste jaar van haar deelname, de hegemonie van Anoeska Hagenstein zou doorbreken. Helaas had Sophie haar dag niet, of beter gezegd haar middag niet, want in de ochtenduren in de halve finale had ze nog zeer overtuigend gewonnen en leek niets haar opmars nog te kunnen stoppen. Maar zoals we allemaal weten, zijn er van de momenten waarop het wat minder gaat. Dat gecombineerd met een tegenstander als titelverdedigster Anoeska, die zoals ze verklapte gek is op bekers, leverde een thriller op, waarbij de dames elkaar tot de laatste holes in evenwicht hielden. Met 1 up voor Anoeska met nog een hole te gaan wist Anoeska ook hole 18 te winnen en zij mag zich daarmee wederom clubkampioene noemen en haar geliefde beker mee naar huis nemen. Knap gedaan hoor en gefeliciteerd!

Bij de heren had Ruben van Alten in de ochtend tijdens de halve finales, ja ongelooflijk, 2 onder de baan gelopen en dat onder niet bepaald optimale omstandigheden. Nou die omstandigheden waren er in de middag tijdens de finale, toen hij aan moest treden tegen titelverdediger Robbert van Dijken, zeker niet beter op geworden. Op hole 7 stond Ruben nog een hole voor, dacht die hole 7 ook te winnen, maar Robbert kon dat met een onmogelijke putt voorkomen en sloeg daarna onverbiddelijk toe en trok de wedstrijd met 3up naar zich toe. Wederom dus Robbert als clubkampioen. Gefeliciteerd!

De club had zich ruimhartig opgesteld en beloonde de spelers met koffie en thee vroeg in de morgen, bij de lunch een heerlijk twaalfuurtje en na afloop een borrel met snacks voor de spelers en hun aanhang. Daarnaast had de club ook gezorgd voor prijzen in de vorm van grote nieuwe bekers voor de winnaars op de grote baan, boeketten bloemen, wijn en doosjes ballen.

Namens het clubbestuur was Theo Aerts aanwezig om de prijzen aan de deelnemers uit te reiken hetgeen hij met veel enthousiasme deed in de gezellige ambiance van de Almkreek Lounge. 

Al met al menen wij, afgaand op de reacties van de deelnemers, dat we kunnen terugkijken op een geslaagd kampioenschap en we danken alle spelers voor hun inbreng en gezelligheid.

Voor de statistiek hierbij nog de uitslagen:

Kleine baan:
  1. Jan Honcoop
  2. Cees Duijzer
  3. Henk Admiraal
  4. Dick de Ruijter 

Grote baan verliezersronde:
 
 DamesHeren
1.Boukje Kruize Martijn Mostert
2.Tonnie Vos Jeroen Fonville
3.Manon VerburgFred Steltenpool
4.Gerda OverweterWillem van Dijken

Grote baan - Winnaarsronde:
 
 DamesHeren
1.Anoeska HagensteinRobbert van Dijken
2.Sophie KorthuijsRuben van Alten
3.Suzan PompBart de Bont
4.Denise EngbertsMaurice van der Meijden

Graag tot volgend jaar! 

Vriendelijke groet,
Commissie Almkreek Clubkampioenschap Matchplay 2020 

Klik hier voor heel veel foto's! Met dank aan Paul Korthuijs.
De 'statiefoto' op de website is van Dini van Dijken.
 
En de winnaars zijn ...

« Terug