Co Stravers overleden

25-05-2021

Co Stravers overleden
 
Ons bereikte het droeve bericht van het overlijden van Co Stravers. Co is jaren heel actief en met veel energie een belangrijke pijler onder Golfclub Almkreek geweest. In 2017 is hij geëerd met de Presidents Cup voor zijn grote verdienste voor onze club. De laatste maanden ging het niet meer en moest Co het leven opgeven.

Co, we zullen je missen.
 
Bestuur Golfclub Almkreek

 
In memoriam Co Stravers

Meer dan 10 jaar had ik samen met Co de leiding van de maandbeker en winterbekerwedstrijden op de golfbaan. Het was prettig samenwerken met hem, Co was een heel sociaal en sportief mens. 

Vele jaren geleden werd hij met kanker geconfronteerd. Hij werd geopereerd en onderging vele chemokuren. Hij klaagde nooit en bleef, samen met zijn vrouw Mien, heel positief in het leven staan. Hij overwon de kanker en ging op een sportieve manier verder met zijn leven. Sporten was zijn passie.

Co had ook altijd heel veel vrienden om zich heen. Zo gingen ze ook ieder jaar met een groot aantal vrienden rond Kerstmis naar de wintersport. En meestal daarna nog eens met een groepje mannen. Ook op de golfbaan de tennisbaan was hij een graag geziene gast. Samen met Mien had hij ook nog een fietsclubje met zijn vrienden. De familieband was heel waardevol voor hem.
 
In 2017 vertelde hij ons dat de kanker weer terug was in een zeer agressieve vorm en dat het wel eens heel snel zou kunnen gaan. Wij hadden op de golfclub een boek in elkaar gezet, waarbij heel veel vrienden hem een hart onder de riem konden steken.
 
Ook heeft Co in 2017 de Presidents Cup ontvangen uit handen van de voorzitter, Jan Boer. Dit was een waardering voor zijn vele werk als vrijwilliger van onze golfclub. In zijn toespraak zei Jan: Co was een optimaal voorbeeld van het gezegde “Vrijwilliger, maar niet vrijblijvend”.

Co was een talent in de golfsport waarbij sportiviteit altijd voorop stond. Hij was een soort diesel. Een man die even op gang moest komen en daarna niet meer te stoppen was. Een man van weinig woorden, maar wel iemand waar je op kon bouwen.
 
Co ging met al zijn strijdlust weer de behandelingen in. Operaties, chemokuren en bestralingen. En ondertussen bleef hij golfen met uitzonderlijk mooie resultaten. Bewonderenswaardig zoals hij met deze ernstige ziekte om ging. Je hoorde hem nooit klagen en hij bleef altijd positief. Ook als je naar hem informeerde per telefoon, was het zijn vrouw Mien die altijd een positief praatje voor je klaar had.
 
Zo heeft Co toch nog een aantal jaren kunnen genieten tot hij vorig jaar in het ziekenhuis te horen kreeg dat ze niets meer voor hem konden betekenen  En nog … als je belde om te informeren bleef hij positief. Totdat de pijn uiteindelijk ondraaglijk werd.
 
Op woensdag 19 mei is Co overleden.
 
Wij wensen Mien en de hele familie heel veel sterkte toe.
 
Ria van Bennekom

(Klik op de afbeeldingen voor een vergroting)

Co Stravers overleden

« Terug