Locale leveranciers


De kaart van Brasserie Almkreek wordt steeds afgestemd op het seizoen en onze keukenbrigade maakt gebruik van eerlijke, regionale producten uit het dorp en de streek.
Een overzicht
(klik op producten en naam voor websites van leveranciers)

Kip en Vlees - Keurslager Theo Barten

Rivierenlandervlees
Rivierenlander is kwaliteitsvlees van runderen uit de regio Rivierenland. Het gebied tussen de rivieren de Waal en de Lek wordt al eeuwenlang bewoond en bewerkt, in alle rust en schoonheid. In deze rustieke en vertrouwde omgeving kan kwaliteit uitstekend gedijen. Hier vindt u het goede leven, ook voor de dieren die in alle rust en ruimte kunnen grazen. Het goede leven
Niet voor niets worden de koeien hier ‘de dames van het goede leven’ genoemd. Zij krijgen de beste verzorging en het beste voer. Op die manier ontstaat het allerbeste rundvlees. En dat proeft u gegarandeerd!

Vanuit de winkel in Almkerk wordt Rivierenlander Vlees verkocht. Naast eigen winkels, een worstmakerij en boerderij, beschikt Theo Barten ook over een eigen slachterij. Daardoor ontstaat een gesloten kern en kan het vlees gedurende het hele traject gecontroleerd worden. Het wordt vervolgens verkocht onder Rivierenlander weidevlees. “Onze klanten weten wat ze eten’’.

Meester worstmakers
Vanuit de eigen worstmakerij in Werkendam worden de lekkerste vleeswaren en worsten geproduceerd, bereid met verse grondstoffen en specerijen. De ambachtelijkheid en de smaak van vroeger  komen daar absoluut in terug. Alles dat wordt bereid, doen zij met liefde voor het vak. En dat proeft u.

Kaas - Kaasboerderij de Lange Hoeve, Genderen

De boerderij De Lange Hoeve staat in een rivierengebied: het land van Heusden en Altena. Het Land van Heusden en Altena wordt begrensd door de Merwede in het noorden, de Afgedamde Maas en het Heusdensch Kanaal in het oosten, de Biesbosch in het westen en de Bergsche Maas in het zuiden. Al die invloeden zorgen voor een bijzondere samenstelling van de kleigrond waar de
koeien van de Lange Hoeve op grazen. Het verse gras dat op die grond groeit, is heel belangrijk voor onze boerenkaas. Het zorgt namelijk voor die lekkere zachte en smeuïge smaak.
 
Brood & Gebak - Speciaal Bakkerij van der Grijn, Almkerk

De bakkers van Speciaalbakkerij van der Grijn doen elke dag hun uiterste best om voor u de meest innovatieve, maar bovenal meest smakelijke producten te maken waaronder de heerlijke desembroden gebakken op de stenen vloer in de oven van Van der Grijn.
 
Groenten en fruit Arie van der Stelt, Nieuwendijk
Elke dag vers groente en fruit.
 
Dagverse vis Wylax, Woudrichem

Wylax, gevestigd in Woudrichem, heeft meer dan 100 jaar ervaring in de in- en verkoop van verse vis en diepgevroren visproducten. Naast een handelsbedrijf is Wylax groot als verwerkingsbedrijf van vis. Dagelijks wordt in de speciaal ingerichte hal in Woudrichem de vis geportioneerd en op maat gefileerd, ontgraat en gezaagd.

Honing - Landgoed Clootwijck, Almkerk

De grote verscheidenheid aan bomen, bloemen en planten op het landgoed, elk met zijn specifieke dracht, staat borg voor een natuurlijke en gevarieerde, originele honing en smaak welke 'gewonnen' wordt op diverse momenten. Clootwijck Apiaries verkoopt diverse soorten honing, eigen honing, bijzondere honing uit andere delen van Nederland en van partners uit het buitenland.