Vogelstellen 21 mei 2018

Heeft u de posters al zien hangen op Almkreek?

Net als op andere golfbanen in Nederland zijn we bezig met het meer bewust van de natuur om ons heen. Hier horen uiteraard de vogels op Almkreek ook bij. En die vogels gaan we tellen op 12 mei a.s.!

(lees verder onder foto)De NGF en Vogelbescherming Nederland nodigen u van harte uit om op zaterdag 12 mei 2018 deel te nemen aan de 19e Bird Watching Day. Een evenement ontstaan uit de samenwerking tussen de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie, Vogelbescherming Nederland en Stern. Hieruit is de werkgroep Golfers Love Birdies ontstaan, die zich onder andere inzet voor de Bird Watching Day.
 
Bird Watching Day

Bird Watching Day is een vogelteldag waarop we leden en collega’s enthousiast maken voor de vogels en de prachtige natuur op en rond onze golfbanen. De Bird Watching Day valt binnen de Nationale Vogelweek, die van 12 tot en met 21 mei wordt georganiseerd door Vogelbescherming Nederland. Kijk op www.vogelweek.nl voor een compleet overzicht van wat er in de Nationale Vogelweek nog meer wordt georganiseerd.

Waarom doet Almreek mee?

Vogelbescherming Nederland, NGF en Stern staan gezamenlijk voor het beschermen, in stand houden en laten groeien van de vogelpopulatie. Om meer golfers hiervan bewust te maken, willen zij hen inspireren en motiveren. Dit streven wordt volledig door Golfpark Almkreek ondersteund.

Programma

Op 12 mei a.s. gaan wij er een leuke dag van maken! Om 6.00 uur verzamelen we in het clubhuis, vervolgens gaan we met kleine groepjes, lopend of met de buggy op pad. Om 08.30 uur sluiten we de activiteit af met een gezamenlijk ontbijt in het clubhuis.

De telling gebeurt onder leiding van 6 ervaren vogelaars van Altenatuur. Zij kunnen alles vertellen over vogels en wat voor gekwetter ze produceren. En niet onbelangrijk, waarom ze dat doen.

Filmpje

Bekijk hier een filmpje hoe het werkt, gemaakt in 2015 op de Hilversumsche.

Aanmelden

Aanmelden kan via het formulier hieronder, aan de receptie van het Golfpark of via het inschrijfformulier op de wedstrijdtafel. Wanneer u een verrekijker bezit, mag u deze meenemen!