Regelavond voor de wedstrijdleiding

03-06-2019

Regelavond voor de wedstrijdleidingOp Almkreek worden wekelijks ruim een dozijn wedstrijden georganiseerd en daarmee zijn we koploper in Nederland, zeker als je weet dat veruit het grootste deel van deze wedstrijden qualifying is.
 
Voor dat qualifying is uiteraard allereerst een baan nodig die qualifying is, maar daarnaast, en dat is minder bekend, moet er om een qualifying kaart te kunnen lopen ook strikt volgens de regels gespeeld worden.
 
Het is een van de taken van de Handicap en Regelcommissie (Hareco) om de kennis van die regels binnen de club op een hoger peil te brengen en om erop toe te zien dat de wedstrijden conform die regels gespeeld worden. Ja, bij een spelletje horen nu eenmaal regels die bij de deelnemers bekend moeten zijn en ook door allen nageleefd dienen te worden.
 
Wij hebben op Almkreek ruim 30 leden die zich wekelijks inzetten om al die wedstrijden mogelijk te maken en in goede banen te leiden. De Hareco heeft deze wedstrijdleiders uitgenodigd voor een regelavond om in overleg met hen een plan op te stellen om op een speelse wijze onze leden regelkennis en regelbesef bij te brengen.

Als resultaat van deze uitnodiging heeft de Hareco op maandag 27 mei aan een 20-tal wedstrijdleiders een film over de nieuwe regels 2019 gepresenteerd alsmede een regelquiz. Cees bood heel genereus een fles wijn aan voor eenieder die deze quiz zonder fouten zou maken. Geen probleem, hij kon de fles weer mee naar huis nemen. De regels blijken nog moeilijker te zijn dan al verwacht. Beste resultaat 4 fouten en dat waren de dames!
 
Aansluitend werd besproken hoe we de deelnemers aan de wedstrijden hopelijk het beste kunnen benaderen. Besloten werd dat gepoogd zal worden om bij de komende wedstrijden, na afloop van de wedstrijd en vóór de prijsuitreiking een kleine quiz te doen met een viertal vragen betreffende de regels. Cees zal deze vragen opstellen en doorgeven aan de diverse wedstrijdleiders. Daarnaast zal Lex wekelijks een column schrijven genaamd “Hoe was het ook alweer?” waarin hij regelsituaties op de golfbaan behandelt die hij in die week tegenkwam.
 
Na ruim twee uur werd deze gezellige en vooral nuttige avond afgesloten met een borrel en een geanimeerd gesprek.
 
Veel golfplezier!
Lex

 
Regelavond voor de wedstrijdleiding

« Terug