Madelon en Nell komen het gezellig maken bij ons

28-09-2019Je kan het niet gemist hebben. Als je de laatste maanden ons clubhuis (de Brasserie) bent binnen gewandeld, zal het je onmiddellijk zijn opgevallen dat het er anders uitziet. Gezelliger, huiselijker, warmer, persoonlijker, frisser.

Ik wilde wel eens weten wie hier achter zaten en had kort geleden een gesprek hierover met Madelon de Joode en Nell Ritmeester, de geestelijke ‘moeders’ van deze transformatie.
 
Madelon en Nell, oftewel: Delonne
Nell is van huis uit professioneel fotografe, met name gericht op de foodsector. Zij is ook de moeder van Madelon. Madelon is een horecakenner. Dat zijn velen van ons, maar dat bedoel ik niet. Madelon heeft de Hotelschool doorlopen, schrijft kookboeken en is vertrouwd met de zakelijke kant van de horeca. Samen hebben Nell en Madelon sinds een paar jaar een atelier in Spijk. Atelier Delonne. Dat staat voor ‘advisors in style’.

En deze twee super enthousiaste, creatieve dames hebben het Golfpark geholpen aan een ‘nieuw jasje’. Of zoals zij zelf zeggen: ‘wij werken samen met onze opdrachtgever van idee tot en met de realisatie. Wij zorgen er voor dat aan het eind van de rit de kaarsjes branden en de bloemen op tafel staan’.
 
Hun aanpak
Nell: ‘onze indruk toen wij het clubhuis voor de eerste keer binnen liepen was: ooh, wat saai. Daar moet wat aan gebeuren. Hans Schaap had hetzelfde gevoel en hij vroeg ons een plan te maken om, zoals hij dat noemde, het clubhuis en de zalen op te pimpen. Vrij snel hadden wij te pakken waar het naar toe moest: huiselijker en kleuriger. Het idee van een Hollands jachthuis was geboren. In nauw contact met Hans en anderen van het Golfpark zijn we toen stap voor stap gaan uitwerken wat ons voor ogen stond. Andere tafels en stoelen, de verlichting is deels aangepakt, er is een wandje geplaatst met een wilg er voor. De schilder is aan de slag gegaan. En zo hebben wij met elkaar de eerste stap gezet om het clubhuis een huiselijke uitstraling te geven. Dit is een eerste stap. In onze beleving zijn we nog niet klaar. De verlichting moet nog beter, de akoestiek is nog niet zoals we dat willen, de vloer kan anders. Maar dat is toekomstmuziek’.

En wat ik er van vind? Voorlopig ziet de verandering van het clubhuis er al prachtig uit. En ik vind het knap zoals jullie het voor elkaar gekregen hebben om de opdrachtgever voor jullie ideeën te winnen. Wat is eigenlijk jullie geheim daarvoor?

Delonne: ‘onze filosofie is dat de persoonlijkheid, de smaak en de stijl van de opdrachtgever voor ons leidend zijn in ons ontwerp. Daarmee maken wij contact met onze opdrachtgever. Wij investeren dan ook bewust in de relatie met de opdrachtgever.

Dus als je voortaan het clubhuis binnenwandelt proef je de persoonlijkheid, de stijl en de smaak van Hans Schaap. En al helemaal als je naar die foto kijkt die tegen de bar is geplaatst. Op mijn vraag: ‘waarom die foto’? Was het antwoord van deze super creatieve dames: ‘die foto vindt Hans zo mooi’. Wat een prachtig zakelijk antwoord.

Vanaf nu is het clubhuis een clubhuis met een verhaal. Geniet er van.
 
Ad Gravendeel
 
Madelon en Nell komen het gezellig maken bij ons

« Terug