Leuk verslag van Herenteam 1 Senioren - 27 holes

14-05-2019

Op 12 april mocht ons team aantreden voor de 1e competitie wedstrijd op de prachtige golfbaan Anderstein te Maarsbergen. Wegens afwezigheid van de captain Dirk Bok werden de honneurs waargenomen door co-captain Jan Ruis, die de loodzware taak had om het team door alle obstakels van bunkers, bosjes en andere natuurlijke hindernissen naar een goed resultaat te leiden.

Met behulp van een invaller werd er tegen de Haar 3 een bevredigend resultaat bereikt. De tegenstanders beschikten over hcp's van resp. 12, 12,12.6,13.4,16.6 en 17.2. Dit t.o.v. van de hcp’s van onze jongens van 11.1, 14.7,  15.5, 17.6,18, en 21.1. Dus op basis van hcp’s werden we misschien “outclassed” door onze tegenspelers, echter niet op basis van het neergelegde spel. Resultaat 9-9.

De2wedstrijd vond plaats op ons mooie park Almkreek op 19 april, alwaar de andere 4 poule teams het tegen elkaar opnamen. Zoals te doen gebruikelijk werden onze gasten in de watten gelegd en verliep deze golfdag voor iedereen naar wens. Complimenten werden uitgesproken voor de catering.

Op 26 april togen we met hooggespannen verwachtingen naar de Haverleij, om de 3e wedstrijd tegen Heelsum 3 tot een goed einde te brengen. Het zou geen gemakkelijke pot worden tegen jongens met hcp’s van 8, 8, 15, 16, 18 en 19. Dat wisten we al. Maar optimisten als we zijn gingen we er met volle overtuiging dat we ook dit varkentje wel zouden wassen. Nou dus, maar half. Het werd weer 9-9. Toegegeven gezien de verhoudingen een alleszins bevredigend resultaat. Maar voor een gelijk spel ga je eigenlijk niet. Je accepteert het als je niet wint. Maar goed, we hadden al  2 competitie punten verzameld en er was honger naar meer
.
Deze honger kon gestild worden op 3 mei op Golfclub Heelsum, tijdens onze 4e wedstrijd. Een hele mooie baan alwaar ze een lus Airborn genoemd hebben naar de Market Garden operatie in WO2. Dat het makkelijk zou gaan tegen Anderstein 4  hadden we niet verwacht  De onderlinge handicaps liepen weinig uiteen en dus was de vorm van de dag belangrijk. Van ons was iedereen goed wakker en werden de dubbels alle 3 gewonnen. 6 punten binnen. Een fraaie start van de dag. Na de lunch verzamelden wij in de enkels nog 5 punten tegen een opponent die het degradatiegevaar voor ogen had en alles op alles zette. Niettemin scoorden zij niet genoeg punten om ons in verlegenheid te brengen. Eindstand dus 11-7.

De laatste wedstrijd mochten we spelen op het landgoed de Haar te Vleuten. Een 9 holes baan in een prachtig park bij kasteel Haarzuilen. Aangezien zij naar 18 holes willen in 2021, waren er hier en daar werkzaamheden aan de gang, waar we verder geen last van hadden en deze werkzaamheden deden ook geen afbreuk aan de prachtige uitzichten die we hier en daar (bijna overal) hadden. Onze tegenstander was de Haverleij 1, die al hun partijen al gewonnen hadden en dus 6 wedstrijd punten hadden. Deze golfers met hcp’s van 12 tot 16 tegen onze hcp’s van 12 tot 21 hadden in gedachten om ook ons team op gepaste wijze in de pan te hakken. Dus niet. Dankzij subliem spel werden er door ons team 9 wedstrijdpunten verzameld en hadden we voor de 3e keer een gelijk spel behaald. Niks verloren en toch geen kampioen.

Maar wel 2e geworden!

Al met al hebben we een leuke competitie meegemaakt, op mooie banen en met hele leuke mensen gespeeld. Een fijne invulling van onze vrije tijd.

Helaas hebben we geen foto kunnen bezorgen van het hele team, aangezien onze co-captain en raszuivere terrier Jan Ruis zich helaas nog niet fit genoeg voelde om mee naar de Haar te gaan.

Maar volgend jaar is hij er weer bij!

Het team bestond uit: Dirk Bok | Dik Vink | Rien van de Ven | Jan Ruis | Jan Boer | Wim Schipper | Piet Roubos
Leuk verslag van Herenteam 1 Senioren - 27 holes

« Terug