2 Golfbanen, 32 holes - WELKOM!


Almkreek bestaat sinds 1995 en is door zijn bijzondere ligging, een park dat bij uitstek geschikt is om snel weg te zijn van ‘de drukte van alledag’. Het park is uniek gelegen in het Land van Heusden en Altena, midden in een landschap met typische Hollandse vergezichten over weilanden, sloten en boerderijen. Holland op z’n mooist!

De 2 golfbanen op het park hebben schitterende waterpartijen, verrassende hoogteverschillen, goed onderhouden fairways en prachtige greens. Almkreek is geschikt voor beginnende én gevorderde golfers.

Banen en faciliteiten

14 holes par 3/4 baan - Ideaal voor de beginnende golfer
Voor de beginnende golfers is er een 14 holes par 3/4 baan, waarop zonder baanpermissie of officiële handicap gespeeld kan worden. Deze baan leent zich voor ieder niveau golfer. De beginnende golfer kan op de par 3/4 baan leren golfen. Voor de gevorderde golfer is deze baan uitermate geschikt voor het oefenen en verbeteren van het korte spel. 

Een rondje lopen op deze baan is een mooie manier om familie en vrienden vrijblijvend kennis te laten maken met het golfspel.
 
18 holes baan
Golfpark Almkreek’ is sinds november 2007 een A-gecertificeerde golfbaan. Deze baan is rustig en mooi gelegen, aangelegd in een polderlandschap, waarin fauna en flora zich bijzonder goed ontwikkeld hebben. De schitterende waterpartijen maken de goed onderhouden baan een uitdaging, voor zowel lage handicappers als minder geoefende spelers.

Klik hier voor een video-impressie van Almkreek. U krijgt per video een rondleiding of kunt de holes afzonderlijk 'bezoeken'.

Faciliteiten
Almkreek beschikt over een verlichte en deels overdekte driving range, uitgebreide oefenfaciliteiten en een Golf Academy.

Op het park vindt u naast de diverse indoor- en outdoor oefenfaciliteiten, Brasserie Almkreek. Hier kunt u dagelijks genieten van heerlijke koffie, een lekker wijntje of een vers bereide maaltijd in een sfeer van ‘gewone gezelligheid’. De kaart van Brasserie Almkreek wordt afgestemd op het seizoen en onze keukenbrigade maakt gebruik van eerlijke, regionale producten. 

Brasserie Almkreek beschikt over een prachtig gelegen, groot en zonnig terras dat uitkijkt over de golfbaan. Naast de brasserie beschikt Almkreek over diverse zalen waar u terecht kunt voor uw feest, bijeenkomst of vergadering. De maximum capaciteit van de zalen is 550 personen. De uitgebreide parkeerfaciliteiten op eigen terrein geven de gelegenheid om makkelijk te parkeren.

Lidmaatschappen

Op Almkreek is het mogelijk om te kiezen uit een aanbod van lidmaatschappen. Er is voor iedereen een geschikt lidmaatschap. Of u nu bijna dagelijks wilt komen of alleen kunt spelen na uw werk.

Lid zijn op Almkreek is GEWOON GEZELLIG! Er worden bijna dagelijks activiteiten georganiseerd, variërend van clubwedstrijden, wedstrijden voor een goed doel tot slapen op de Driving Range voor de jeugd!

Klik hier  voor een overzicht van de mogelijkheden.

Bezoekers, greenfeespelers

U bent van harte welkom! Klik hier voor het overzicht van de greenfees, introducés en jeugd. En bent u onverwachts in de buurt, en u heeft uw spullen niet bij u óf u wilt het eerst eens proberen? Klik hier voor de verhuurtarieven van clubs, buggy's, etc.

Natuur

Almkreek, een golfbaan op ca. 55 hectare grond, wordt met zorg beplant, ingezaaid en onderhouden waardoor beplanting, insecten en vogels een bijzondere plek hebben. Aan deze natuur- en habitatontwikkeling wordt, als onderdeel van het natuurbeheerplan, dagelijks gewerkt. Golf en natuur zijn tenslotte nauw met elkaar verbonden. Golfers willen sportief bezig zijn, maar lopend naar de bal voor de volgende slag, is er ook voldoende tijd om te genieten van de natuur op Almkreek, bijv. in de lente, de waggelende eenden met hun kuikens en in de herfst de bladeren van de bomen die prachtige kleuren krijgen. Voor veel mensen is golf daarom een aantrekkelijke sport. Men kan de 4 jaargetijden in de natuur van dichtbij meemaken.
 
Om een diversiteit aan vogels aan te trekken en te behouden werkt Almkreek samen met Natuurbeschermingsvereniging Altenatuur. In 2018 en 2019 werden al geslaagde Nationale Birdwatchingday's georganiseerd in het kader van het project 'Committed to Birds' van de NGF en Vogelbescherming, waarbij leden van Almkreek en bezoekers meer dan 40 broedvogels in de golfbaan telden. De plannen voor 2020 liggen al klaar. Zo is Almkreek begonnen met het verkopen van vogelhuisjes, welke in het voorjaar van 2020 in de baan zullen worden opgehangen.
 
Op deze manier probeert Almkreek samen met Altenatuur te bevorderen dat ook in de toekomst onze kleinkinderen kunnen genieten van ijsvogels, kuifeenden en patrijzen.