LES GEVEN IN CORONATIJD


Update per 5 november 2020:
In verband met de nieuwe coronamaatregelen gaat het lesgeven iets anders dan normaal gesproken ... zie de aanbevelingen van de NGF hieronder welke wij opvolgen:

Zoals jullie al mee hebben gekregen zijn er nieuwe maatregelen die ook betrekking hebben op Golfstart en Open Golfdagen.
 • Golflessen, clinics, trainingen en andere vormen kunnen voor golfers van 18 jaar en ouder maximaal in groepjes van twee plaatsvinden, dit is exclusief pro. Dit mag in meerdere groepen van 2 personen, met als voorwaarde dat er duidelijke afbakening zit tussen de groepen. Dus als er een les op de driving range is met 6 personen, dan deelt u dit bijvoorbeeld als volgt in: 2 matten, 1 mat vrij, volgende 2 matten etc. Een andere voorwaarde is dat de groepjes van 2 niet mengen. Dit om te voorkomen dat een besmet persoon de hele groep infecteert. Het is de bedoeling dat men na afloop van een training of les de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.
   
 • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden. Wanneer jeugd en kinderen samen sporten, hoeven zij niet te worden opgedeeld in groepjes van twee. 
Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!
Een bericht van de golfpro's,
9 september 2020

Na bijna 2 maanden van rust zijn we vanaf 15 mei weer druk aan het lesgeven. Ook voor de golfpro’s was het even omschakelen naar aanleiding van alle veranderingen en regels. Des te meer omdat wij een contactberoep hebben.

Maar … intussen zijn de regels iets versoepeld. We maken weer plezier en golf is een sport die goed te combineren is met corona. We hebben ontzettend veel nieuwe lesklanten!
 
Nieuwe golfers, Golfstart
De meeste, nieuwe lesklanten volgen GOLFSTART met 6 golflessen en 3 maanden spelen.
 • Met Golfstart Pakket 1 leert de beginnende golfer in 6 lessen de basisprincipes en mogen zij 3 maanden gebruik maken van de baan. Na 6 lessen én het bijwonen van de theorieavond krijgen zij baanpermissie van het Golfpark.
 • Met Golfstart Pakket 2 leren we de beginnende golfer met ervaring in 6 lessen de weg te vinden naar hcp 54.
 • Met Golfstart Pakket 3 leren we de ervaren golfer met hcp in 6 lessen de "gevaren" in de baan te overwinnen.
Het opleidingstraject door de jaren heen is nogal veranderd. Ik kan mij herinneren dat ik nog 2 jaar over mijn GVB-traject heb gedaan en dat ik moest voorspelen. Dat kan natuurlijk ook aan mijzelf hebben gelegen maar de eisen om in de baan te mogen spelen waren anders. Die tijd is veranderd en de eisen ook. De beginnende golfer wil graag gelijk spelen en genieten van het spelletje.

Tegen alle leden die al jaren bezig zijn wil ik zeggen dat onze (nieuwe) lesklanten erg tegen jullie “opkijken”: “die bal gaat zo mooi hoog en ver met een prachtige techniek”. Je kunt je zelf nog wel herinneren toen te je begon hoe lastig het was om dat balletje weg te slaan.

Omdat deze nieuwe golfers al eerder in de baan spelen, merken ze dat ze rekening moeten houden met jullie als ervaren speler. Het spel bij hen gaat nog niet zo snel. Wij als Golf Academy en het Golfpark proberen hen wegwijs te maken en op hun gemak te stellen. Dus afslaan van de juiste tee, bij voorkeur geen 4-bal maar 2-bal, aansluiting houden bij de flights voor je, snellere flights doorlaten als er ruimte is, de bal oprapen als er geen punten meer gehaald kunnen worden en nog veel meer. Ook kunnen de beginnende golfers beter in het weekend in de namiddag te starten, omdat het dan rustiger is, en veel gebruik te maken van de Par 3 | 4 baan, waar ze lekker kunnen oefenen en waar ze de regels goed kunnen leren. Tijdens de theorieavond gegeven door het Golfpark, verplicht voor Golfstarters 1, komt dit uitgebreid aan de orde.

Tenslotte is de hulp van de leden om deze mensen op weg te helpen door de baan heen, van harte welkom en wordt als zeer positief ervaren in plaats van te zeggen wat ze allemaal niet goed doen.
 
Drukte in de baan
Doordat het drukker is in de baan moeten we allemaal meer rekening houden met de tijd die we over 9-holes of 18-holes kunnen doen. We kunnen niet veel sneller spelen en ook niet veel langzamer. Verandering is soms lastig maar draagt bij aan meer spelplezier.

Golfstarters in de baan

Ik hoor vaak het verhaal rondzingen dat onze beginners de golfbaan ‘overbevolken’. Niets is minder waar. De ruim 300 golfstarters spelen gemiddeld minder dan 1 keer per week. Per dag zijn er 14 flights (van gemiddeld 3 spelers) aan het golfen, waarvan er 7 flights op de kleine baan lopen en ook 7 flights op de grote baan, verdeeld over de 2 lussen. En van deze 14 flights (op de 3 lussen) starten er 6 na 3 uur, 4 tussen 11 en 3 uur en 4 voor 11 uur. De kans dat je een Golfstarter tegen komt is dus niet zo groot.
 
Golflessen en de RIVM-maatregelen
Verandering in lesgeven en omgang in coronatijd valt niet altijd mee: geen handen schudden, de 1,5 meter regel aanhouden, geen manuele begeleiding, clinics etc. Het blijft van belang dat wij ons óók aan de regels houden, als is dat wel eens super lastig. In ons enthousiasme willen wij de regels nog wel eens vergeten.

Maar …
 • Wij als pro’s wassen na de lessen onze handen en er staat desinfectie om clubs en handen te kunnen schoonmaken.
 • De route van ingang en uitgang is aangegeven.
 • Als u zich niet lekker voelt, en dat geldt ook voor ons als pro’s, zal de les niet doorgaan en berichten wij elkaar hierover.
 • De ingangen die door de medewerkers van Almkreek worden gebruikt op het Golfpark gelden ook voor de pro’s.
Mocht ons verhaal vragen bij jullie oproepen, laat het ons dan weten! Wij kijken graag samen naar een oplossing indien dit nodig is.

Voor de rest wensen wij jullie voor de aankomende tijd veel golf en speelplezier.
Michel, Paul, Fernand en Edwin